Zvaigžņu stunda Limbažu pagastam - sakoptākajam Pierīgā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prestižo balvu, kas norāda uz sakoptākā pagasta titulu, Limbažu pagasta padomes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (no kreisās) un pagasta sekretāre Līga Amoliņa saņēma no izglītības un zinātnes ministres Baibas Rivžas un Zemkopības ministrijas Valsts Meža dienesta ģenerāldirektora Jāņa Kinnas.

Ar Limbažu pagasta vēsturē pirmo reizi saņemto sakoptākā pagasta titulu, balvu, Atzinības rakstu un dāvanu birumu piektdienas vakarā Lādezera pamatskolas zālē noslēdzās Pierīgas novada konkurss Sakoptākais Latvijas pagasts 2007. Tas šogad noritēja ar moto Mūsu pagasts - mūsu lepnums. Kā jau esam vēstījuši, konkursa 2. kārtā Limbažu pagasts sacentās ar Pūri. Komisija jau augustā neturēja noslēpumā, ka limbažniekus atzina par uzvarētāju 10, bet pūriešus - 6 nominācijās, tālab kopvērtējumā prestižo nosaukumu un galveno balvu piešķīra Limbažu pagastam. - Šī bija vienreizēja iespēja parādīt pašvaldību un - galvenais - mūsu cilvēkus: zemniekus, uzņēmējus, skolotājus, viņu neatlaidību un ieguldīto darbu, - uzrunājot konkursa rīkotājus, vērtētājus, ministriju un pašvaldību institūciju pārstāvjus, pūriešus un pagasta iedzīvotājus, atzina D. Zemmers. Arī viņa kolēģis Aivars Volfs no Pūres dalījās gandarījumā, sakot - bija vērts papūlēties, lai tiešām apliecinātu lepnumu par savu teritoriju un cilvēkiem.

Jāteic, ka izšķiršanās pēc ilgāka pārtraukuma startēt konkursā zināmā mērā arī bija Didža Zemmera un mūsu rajona valsts kultūras inspektores Taisas Arumas nopelns, jo abi mudināja pašvaldības iesaistīties. Vasaras sākumā gan nebija ne mazākās nojautas par to, kā veiksies un cik dāsni tas atalgosies.

Prestižo balvu - metāla plāksni ar valsts kontūru, kurā ar simboliku iezīmēti Latvijas reģioni, - D. Zemmeram un pagasta padomes sekretārei Līgai Amoliņai pasniedza izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, kā ar viens no konkursa krusttēviem - Zemkopības ministrijas Valsts Meža dienesta ģenerāldirektors Jānis Kinna. Viņš vēstīja, ka līdzīgas plāksnes grezno jau vairāk nekā pussimtu pašvaldību dažādās Latvijas vietās. Pagasts bija nominēts un ieguva arī balvas par attīstību, zemkopību un lauku vidi, mežu un sabiedrību, uzņēmējdarbības vidi, ceļiem un ielām, vides sakoptību, civilo aizsardzību un ugunsdrošību, pilsoniskās sabiedrības veicināšanu, e-pārvaldes ieviešanu, bērniem un ģimenei draudzīgāko pagastu. Pūre bija pārāka izglītības un sporta, kultūrvides veidošanā, atzīmēta kā iedzīvotājus sociāli atbalstošākā pašvaldība veselības aprūpes nodrošināšanā. Pūrieši atzīti par labākajiem dialoga meistariem un saņēma Eiroparlamenta deputātu Valda Kristovska un Ineses Vaideres u.c. balvas. Bija arī pārsteigumi, apbalvojumi pašvaldību deputātiem, uzņēmējiem, zemniekiem, sabiedriski rosīgiem iedzīvotājiem un arī speciālas balvas, par tām lasiet drukātajā laikrakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu