Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžām dubultuzvara EK pirmā posma pirmajās sacensībās (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas kausa pirmā posma, kas notiek Austrijas trasē Īglsā, pirmajās sacensībās četriniekiem sestdien dubultuzvaru izcīnīja Latvijas bobsleja ekipāžas.

Pirmo vietu izcīnīja Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Mihailu Arhipovu un Intaru Dambi.

Miņina četrinieks abos braucienos uzrādīja labāko laiku, divu braucienu summā par 0,36 sekundēm apsteidzot ilggadējo Latvijas otro pilotu Edgaru Maskalānu, kurš startēja kopā ar stūmējiem Raivi Broku, Uģi Žaļimu un Jāni Strengu.

Maskalāna pilotētā ekipāža braucienos ieņēma attiecīgi trešo un otro vietu.

Tikmēr 13.vietu sacensībās izcīnīja bijušais stūmējs Oskars Melbārdis ar Kristapu Kalniņu, Helviju Lūsi un Raivi Zīrupu. Melbārža ekipāža abos braucienos sasniedza 13.vietu, divu braucienu summā Miņinam zaudējot 1,29 sekundes.

Kopā sacensības uzsāka 30 četrinieku ekipāžas.

Svētdien notiks vēl vienas četrinieku sacensības.

Kā ziņots, trešdien un ceturtdien notika divnieku sacensības.

Trešdien notikušajās pirmajās divnieku sacensībās Miņins pārī ar savu pamatstūmēju Dreiškenu izcīnīja dalītu trešo vietu. Otrajās sacensībās ceturtdien Dreiškenu aizstāja Dambis, lai stūmēji vienmērīgi sadalītu spēkus pirms četrinieku sacensībām. Tāpat šajās sacensībās Miņins izmēģināja jaunu slieču komplektu, izcīnot septīto vietu.

Tikmēr Melbārdis/Arhipovs trešdien izcīnīja desmito vietu, Maskalāns/Broks palika 13.vietā, bet Žaļims/Zīrups ieņēma 15.vietu.

Savukārt ceturtdien Maskalāns/Broks izcīnīja 11.vietu, Melbārdis/Arhipovs ierindojās 13.vietā, bet Žaļims/Zīrups ieņēma 19.pozīciju.

Kā ziņots, finansiālu problēmu dēļ Latvijas ekipāžas nepiedalīsies pirmajos četros Pasaules kausa posmos, kas risināsies Ziemeļamerikā, tāpēc startēs Eiropas kausa posmos.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu