7 veidi, kā sevi iepriecināt rudens pelēcīgumā (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudens ir krāšņs un skaists gadalaiks, tāpēc pat lietainās dienās mēģini saskatīt šā gadalaika pozitīvo pusi! Izmanto tumšos vakarus un lietainās dienas savā labā - beidzot laiks apgūt ko jaunu, izlasīt ko skaistu, pagatavot ko interesantu vai citādi sevi palutināt!

1. Baudi rudens veltes!

Foto: LETA


  • Ķirbju sula ir bagāta ar vērtīgām vielām – fosforu, silīciju, kobaltu, magniju, varu un arī ar C un B grupas vitamīniem, karotīnu. Ķirbju sula ir īpaši laba sievietēm: tajā daudz pektīna, kas izvada lieko holesterīnu, samazina asinsspiedienu un, atbrīvojot organismu no liekā šķidruma, palīdz mūžīgajā karā ar liekajiem kilogramiem. Nav ieteicama slimniekiem ar gremošanas sistēmas problēmām, jo tā var kairināt!
  • Biešu sula. Bietes starp citiem sakņaugiem izceļas ar lielo cukura saturu (9%), tajās ir daudz nātrija sāļu, no vitamīniem – pārsvarā C vitamīns. Biešu sula ir visnoderīgākā sarkano asinsķermenīšu veidošanai un asins sastāva uzlabošanai vispār. Biešu sula labi der menstruālo traucējumu novēršanai. Veselības deva profilakses nolūkos - 1 glāze biešu/burkānu sulas dienā!
  • Ābolu sula ir brīnišķīgs organisma attīrītājs. Tā stiprinās tavu sirdi un samazinās holesterīna līmeni, uzlabos asins sastāvu, izvadīs no organisma smagos metālus. Ābolu sula ieteicama arī kuņģa un zarnu trakta infekciju gadījumā. Ābolu sula novērš infekciju, tūsku, aizkavē nierakmeņu veidošanos un pasargā no aterosklerozes. Dzerot ābolu sulu, uzlabojas elpošanas orgānu darbība.

2. Veido stilīgus aksesuārus!

Viena šalle - 25 veidi: pat ja tev ir viena visiemīļotākā šalle vai lakats, ir ļoti daudz veidu, kā to nēsāt atšķirīgi. Esi oriģināla un izdomas bagāta!


3. Jauni hobiji - jaunas aizraušanās

Iemācīties ko jaunu nekad nav par vēlu, tāpēc laikā, kad vakari ir īsi un negribas ārā bāzt degunu, aicinām padomāt par jauniem hobija kursiem. Tas var būt jebkas: floristika, dekupāža, foto kursi, gleznošana, kaligrāfija, ādas apstrāde, keramika, sveču liešana un vēl un vēl... Turklāt tie būs divi zaķi ar vienu šāvienu - tu vari uzmeistarot brīnišķīgas Ziemassvētku dāvanas saviem tuviniekiem!

http://www.hobijukursi.lv

4. Vanna, vanna, zāļu vanna

Zāļu vannas ir viena no senākajām metodēm, kā dabas produktus iespējams izmantot organisma atveseļošanai. Tā nomierina, atjauno ādas veselību, stabilizē nervu sistēmu un uzlabo asinsriti. Augu ārstnieciskās vielas, nokļūstot caur ādu organismā, sekmēs tā atveseļošanos un uzlabos pašsajūtu. Ūdens temperatūra vannās ir iesakāma – 36-38 °C. Peldes ilgums 5-20 minūtes, atkarībā no pašsajūtas. Labāk peldes ir veikt agri no rīta vai vakarā. Laba piedeva vannām ir jūras sāls, pārtikas sāls, aromatizētā sāls (0,5 kg uz vannu). Sievietēm ieteicams vannoties 1-2 reizes nedēļā, raksta pirtslietas.lv. Ja lieto vannas ārstniecisko augu piedevu, labāk ir iepriekš pagatavot augu uzlējumu vai novārījumu – 100-150 g kaltētu augu vai 600-800 g svaigu tiek aplieti ar 3 l verdoša ūdens un uzvārīti. Augu saknes, zari, laksti tiek vārīti 15-20 minūtes. Pēc tam nostādina aptuveni 1 stundu slēgtā traukā, izkāš un pievieno vannai.

Lūk, arī video pamācība, kā pagatavot vannas bumbu pašam:

5. Grāmatas, kuras iesakām!

Dullām mistiķēm: Terēza Lallija «Galdiņa dancināšana»

    Terēza Lallija ir akupunktūras, hipnoterapijas un reiki speciāliste. Viņa piedalījusies radio un televīzijas pārraidēs, ir rakstu autore, kā arī lasa lekcijas un vada garu izsaukšanas un dziedināšanas nodarbības. Grāmatā «Galdiņa dancināšana» autore atklāj vieglu un aizraujošu veidu, kā sazināties ar gariem. Šajā informatīvajā rokasgrāmatā iekļauts viss, ko nepieciešams zināt, lai sāktu nodarboties ar šo starpniecību. Soli pa solim sekojiet vienkāršām norādēm, lai droši sazinātos ar tiem, kas atrodas otrā pusē. (Jumava)

    Nelabojamām romantiķēm: Šanhajas meitenes

    Tveicīgā Šanhaja, Āzijas Parīze, ir pilsēta, kurā saplūdušas dažādas tautas, radot eksotisku vidi ar savdabīgu un neatkārtojamu stilu. Te dzīvo un strādā māsas Meja un Perla – skaistās meitenes, modeles, kuras pozē māksliniekiem. Viņu portreti ieraugāmi it visur: uz žurnālu vākiem un plakātiem, kalendāros un reklāmās. Pārtikušas un skaistas, meitenes bauda dzīvi, līdz kādudien tēvs paziņo, ka azartspēlēs zaudējis gan savu biznesu, gan meitas un, lai glābtu ģimenes godu, viņām nāksies precēt svešiniekus un turpmāk dzīvot Amerikā. Māsas nolemj bēgt, taču Šanhaju ieņem japāņi un Amerika pēkšņi šķiet kā īsts glābiņš salīdzinājumā ar šausmām, kas notiek dzimtajā pilsētā. Kopā ar māti viņas dodas tālajā ceļojumā, pēc kura nekas vairs nebūs kā agrāk... Lisa Sī (Lisa See) ir ķīniešu izcelsmes amerikāņu rakstniece. Latviešu lasītāji jau iepazinuši viņas romānu «Sniega Roze un slepenais vēdeklis». (Zvaigzne ABC)

    Stilīgām mammām: Bērnu audzināšana franču gaumē

    Kad amerikāņu žurnāliste Pamela Drakermena kļūst par jauno māmiņu un pārceļas uz dzīvi Parīzē, viņā uzdzirkstī vēlme izpētīt, kas ir franču mammas. Franču pieeja bērnu audzināšanai nav tik populāra kā, piemēram, franču mode vai franču siers. Pat franču vecāki neuzskata, ka darītu ko īpašu. Tomēr viņu audzināšanas rezultāti liecina par pretējo... Piemēram, franču bērni lielākoties jau no divu vai trīs mēnešu vecuma guļ visu nakti bez pamošanās. Franču bērni ēd pilnvērtīgas maltītes – ne tikai frī kartupeļus un panētu vistas fileju, bet arī tvaicētus dārzeņus, zivi un dažādus sierus, turklāt – nepārvēršot maltīti par kaujas lauku. Franču bērnu vecāki, viesojoties pie draugiem, var mierīgi dzert kafiju un sarunāties, kamēr viņu atvases rotaļājas turpat netālu, – viņiem nav nemitīgi jāizšķir bērnu strīdi un jāklusina viņu skaļie spiedzieni. Bruņojusies ar autiņbiksīšu somā paslēptu piezīmju blociņu, Drakermena dodas izzināt franču bērnu audzināšanas noslēpumus. (Zvaigzne ABC)

    6. Iepērcies gadatirdziņā, sēžot mājās!

    Interneta veikali nav jaunums, tomēr šoruden aicinu ebay aizstāt ar mūsu pašu smukumlietu tirdziņu internetā. Tas ir gatavu, paštaisītu lietu tirdziņš - meistardarbs.lv. Tur var atrast tik daudz noderīgu un dvēselisku lietu. Sākot ar rotaslietām, apģērbiem, dizaina priekšmetiem un beidzot pat ar mēbelēm, mājas piederumiem un ēdamlietām. Izvēlēsimies Latvijas preci!

    http://www.meistardarbs.lv/

    7. Divas filmas dvēselei

    Rudenī nāk klajā daudz romantisku filmu, kuras ir kā radītas, lai sildītu mūsu dvēseli. Ja grāmatu lasīšana nav tavas pacietības vērta, ja esi vizuāliste, iesakām šīs skaistās biogrāfiskās filmas - «Diāna» un «Jasmīnas stāsts».

    «Diāna»

    Stāsts par Velsas princeses Diānas pēdējiem diviem dzīves gadiem un viņas attiecībām ar ķirurgu Hasnatu Hanu. Viena no pasaulē apbrīnotākajām sievietēm, kuras dzīvē atlika maz vietas privātumam, uzdrīkstējās ļauties attiecībām, kas beidzās tikai dažas nedēļas pirms traģiskās autoavārijas 1997.gadā Parīzē. Tiek uzskatīts, ka tieši Hasnats Hans bijis Diānas mūža mīlestība... Titullomu filmā atveido divkārt «Oskara» balvai nominētā Naomi Votsa («Divas mātes», «Neiespējamais»), viņai līdzās Nevins Endrjūss (seriāls «Pazudušie»). Filmas režisors – Olivers Hiršbīgels («Sakāve»).

    «Jasmīnas stāsts»

    Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu dāmas Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi. «Jasmīnas stāsts» ir režisora Vudija Alena («Pusnakts Parīzē», «Vikija Kristīna Barselona») jaunākā filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi.

    Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu