«Egoiste» bauda brīvdienas: skaisti mērķi velosezonas atklāšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Urrā! Sākušās brīvdienas - ko sadarīt šīs četras dienas? «Egoistei» ir šis tas sievišķīgs prātā, šoreiz - kur varētu doties ar velosipēdu! Ja esi velosipēdu kustības piekritēja, pēdējais laiks notraust no sava riteņa ziemā sakrājušos putekļus un apčubināt to jaunajai sezonai.

 
Foto: LETA

Magnolijas un sakuras zied!

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sākas magnoliju ziedēšanas laiks. Pamazām plaukst zvaigžņu, Kobus un Lēbnera magnolijas. Aprīļa pēdējās dienās un maija brīvdienās tās būs pilnos ziedos. Savukārt maija vidū gaidāma Sulanža un Huanga magnoliju ziedēšana. Visas ir Āzijas izcelsmes magnolijas un zied pirms lapu parādīšanās - lieliem, baltiem ziediem. Kolekcijā esošie koki ir līdz pat 60 gadus veci, tādēļ tagad tie apskatāmi visā krāšņumā.

Dabā magnoliju dzimtas koki aug Dienvidāzijā un Ziemeļamerikā, galvenokārt tropu un subtropu joslā. Koki ir dekoratīvi, ar lieliem, izteiksmīgiem ziediem, tādēļ tie introducēti arī Eiropā, sevišķi dienvidu un rietumu daļā. Latvija ir viens no tālākajiem ziemeļu punktiem, kur apstādījumos iespējams audzēt atsevišķas izturīgākās sugas un šķirnes.

LU Botāniskajā dārzā ir lielākā magnoliju kolekcija Latvijā - lauka ekspozīcijā ir 17 dažādas sugas un šķirnes.

LU Botāniskā dārza apmeklētājus šajā laikā vēl priecēs vēlu ziedošās acālijas. Savukārt Augu māju vestibilā līdz 4. maijam ir apskatāma kaktusu izstāde.

Sakuras skaisto romantiku šobrīd var baudīt Uzvaras parkā!

 
Foto: Lita Krone / LETA

Ievērtē strūklakas!

Darbu sākušas abas peldošās strūklakas pilsētas kanālā — viena pie Latvijas Nacionālās operas, bet otra pie Bastejkalna.

1.maijā tiks iedarbināta arī

vecākā strūklaka Rīgā — «Nimfa» Nacionālās operas skvērā,

Bastejkalna strūklaku kaskāde, kā arī strūklaka pie Kongresu nama.

1.jūnijā Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā atklās bradājamos baseinus. Kopumā Rīgā darbosies 11 strūklakas, ieskaitot baseinus.

Visas strūklakas paredzēts iedarbināt līdz 9.maijam.

 
Foto: Ieva Lūka / LETA

Varbūt tomēr solidarizēties skrējienam?

Mežaparks var būt mērķis tavam velobraucienam un vienlaikus iesildīšanās, lai galapunktā apvilktu botas un solidarizētos sieviešu skrējienam, kas notiek 1. maijā.

7 kilometru skriešanas, nūjošanas, iešanas disciplīnās var piedalīties jebkura sieviete vai meitene, kas uzņemas pilnu atbildību par savu veselības stāvokli izvēlētās distances laikā.

Būs arī 200 — 500 metru bērnu skriešanas trase, bet 7 kilometru disciplīnās varēs startēt ar vai bez laika kontroles.

Dalības maksa 2 EUR bērniem, sākot ar 6 EUR dalībai 7 kilometru distancē.

 
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aplūkot motociklus... un varbūt iepazīties?

1. maijā 14:00 Līvu laukumā

Programmā:

  • no plkst. 14.00 motociklistu iebraukšana Līvu laukumā,
  • plkst. 15.00 motociklisti stājas parādes braucienam Doma laukumā,
  • plkst. 16.00 parādes brauciens ar finišu Līvu laukumā,
  • no plkst. 16.30 līdz plkst. 17.00 Custom Bike parāde,
  • no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.00 Harley Davidson motociklu izstāde,
  • plkst. 17.00 skaļāko izpūtēju konkurss, ķiveru izstāde,
  • plkst. 18.00 Vecrīgas ierūcināšana, pasākuma atklāšana,
  • plkst. 18.30 uzstājas LT HOG Rock Band,
  • plkst. 19.40 grupas «The Sixties» koncerts,
  • plkst. 20.40 grupas «Colt» koncerts,
  • plkst. 21.35 Ivara Pētersona koncerts.

Pasākuma vadītājs Pauls Timrots.

 

Kalnciema kvartālā norisinās «VELOtirdziņš»

Viena no galvenajām Rīgas Velo nedēļas tradīcijām ir ikgadējais tirdziņš, kurā ražotāji, tirgotāji un meistari no visas Latvijas izliek apskatei neskaitāmus divriteņus, trīsriteņus, aksesuārus un citas unikālas lietas un piedāvā rokdarbus, akcijas vai atrakcijas, kas saistītas ar velosipēdiem.

Šogad VELOtirdziņš norisināsies sestdien, 2. maijā, Kalnciema kvartālā no pl. 10.00 līdz 16.00. Paralēli tirdziņa velo lietu andelei un brīvdabas velo izstādei, kurā varēs apskatīt divriteņu pērles no pagājušā gadsimta, plkst. 12.00 un 13.00 Vīnu veikala zālē norisināsies bezmaksas informatīvi semināri jauniešiem, kas Rīgā pārvietojas ar velosipēdiem, motorolleriem vai kā gājēji. Kas jāņem vērā, braucot ar velosipēdu vai motorolleru?

Darbnīcā tiks veidoti atstarotāji, ko pēc tam varēs pielīmēt pie riteņa, ķiveres vai jebkurā citā labi redzamā vietā. Paralēli norisināsies arī ierastais Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgus.

 
Foto: LETA

Zemnieku gardumu diena

4. maijs 11:00

Vieta: Kaņepes Kultūras centrs

Dažādus labumus piedāvās «Tiešās pirkšanas» pulkā iesaistītie zemnieki un bioloģiskās pārtikas ražotāji. Būs gan medus, gan olas, gan siers, gan pavasara zaļumi, gan pašcepti gardumi un daudz, daudz citu vērtīgu lietu.

Pircēji tiek gaidīti laika posmā no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu