Mammas nekad neuzgriež muguru!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Mana mamma ir ne tikai lieliskākā mamma pasaulē, viņa ir kā definīcija ideālajai mammai. Viņa ir devusi man dzīvību, rūpējusies par mani jau no mazotnes. Viss, ko viņa ir darījusi, devusi, ir nācis no pašiem sirds dziļumiem. Tā ir tīra un abpusēja mīlestība, ko es visaugstāk novērtēju. Viņas prasme grūtos brīžos darīt un neapstāties. Kā ārste viņa sniedz palīdzību ne tikai man, bet arī citiem un sabiedrībai kā tādai. Mani aizkustina viņa nesavtība un dāsnums, jo viņa nekad nav atteikusi vai teikusi sliktu vārdu.

Es nespēju aprakstīt to, cik ļoti es viņu cienu, jo šī cieņa ir globāla, vispārīga. Pilnīga. Ir bijuši strīdi, protams, bet viņas prasme atrisināt konfliktus ir nesusi saldus augļus. Viņa mani ir atbalstījusi gan psiholoģiski, gan finansiāli, kad man ir klājies ļoti grūti.

Mana Mamma nekad nav uzgriezusi man muguru. Un pat viens vai tūkstošiem ‘’paldies" nespēj pateikties par to.

Viņa rūpējas par ģimeni, sniedz atbalstu, kad tas ir nepieciešams. Pat nakts laikā es viņai varu piezvanīt un viņa sniegs padomu, kas tiešām palīdzēs. Viņas rūpes par mani un tēvu vienmēr ir bijušas pilnīgas, bez gaidīšanas kaut ko saņemt pretī. Jau no mazotnes atceros, ka viņa bija gatava atdot pēdējo, lai man būtu viss – gan apģērbs, gan pārtika. Viņa vienmēr ir nostādījusi mani augstāk par sevi. Un tas dažkārt ir sāpīgi, jo es nespēju viņai atmaksāt par visu, ko viņa manis dēļ ir darījusi. Cik daudz naudas un laika viņa ir ieguldījusi, lai man būtu viss nepieciešamais. Ik dienu es cenšos viņus iepriecināt, jo jūtu, ka viņa sevi izsmeļ līdz pēdējam un netaupa sevi. Vienmēr esmu nostādījusi sev mērķi – viņai atmaksāt par to visu, lai viņai vecumdienas ir skaistas un viņa lepojas ar mani. Ir grūti, bet es cīnos un kaut vai ar kādu konfekškasti vai rožu pušķi ikdienā cenšos viņā atmodināt to dzīvesprieku un laimes hormonus, kas ir izsmelti (darbs, stress, konstants saspringums).

Foto: no personīgā arhīva
Mana mamma tik tiešām ir Mamma ar lielo burtu, tādēļ esmu pateicīga, ka ir iespēja pasaulei izklāstīt to, cik lieliska viņa ir.

Viņa ir gājusi cauri ellei, bet viņu vienmēr ir noturējis spēks un neatlaidība. Viņa nekad svešam cilvēkam nepateiks ‘’nē", viņa ir gatava palīdzēt jebkuram, jo viņai primārais ir miers un saticība. Ģimenes strīdu risinātāja un ģimenes saliedētības pati aukla, kas mūs visus satur kopā. Es viņu mīlu ar visām četrām, kā mēdz teikt.

Viņa ir palīdzējusi bezpajumtniekiem, strādājusi kā sanitārā māsa, darījusi darbus par smieklīgu samaksu, pat par velti, lai tikai palīdzētu cilvēkiem. Manas mammas lielākais spēks slēpjas tajā, ka viņā nemīt egoisms vai domas par izmantošanu, manipulācijām. Viss, ko viņa dara, ir no tīras sirds. Mana Mamma ir kā supermamma, kas dara visu, palīdz visiem un nekad nežēlojas, ka ir slikti. Lai gan es jūtu, ka viņa par daudz sevi izsmeļ, es nespēju izdarīt gana daudz, lai viņa gūtu kādu laiku sev. Piemēram, SPA apmeklējumam, kādiem baseiniem, masāžām. Es cenšos darīt visu, lai viņai palīdzētu, bet bieži vien viņa nespēj atslēgties no darba, tādēļ es pati sevi izsmeļu līdz pēdējam, lai tikai viņai dotu kādu iespēju aizmirsties, atslēgties.

Mana Mamma ir vislabākā mamma un sieviete pasaulē. Protams, katrs to var teikt par savu mammu, bet šajā gadījumā es nespēju iedomāties nevienu citu cilvēku, kas tik ļoti upurētos citu dēļ. Viņa palīdz pat maniem draugiem un jebkurā brīdī finansiāli atbalsta, ja tas tiešām ir nepieciešams. Es viņu apbrīnoju kā sievieti, jo viņa ir skaista, strādīga, centīga un nesavtīga.

Viņa atdod sevi visu, lai pārējiem būtu labi

(lai gan dažkārt man gribētos, lai viņa tomēr nedaudz padomā par sevi un atpūšas).

Foto: no personīgā arhīva

Pašas pamatvērtības, ko es viņā kā sievietē vērtēju visaugstāk, ir centība un pilnīga pašupurēšanās. Viņa vienmēr rūpējas par to, lai māja ir tīra, lai ir mājās, ko ēst, bet tajā pašā laikā viņa ceļas katru rītu 5:00, skrien uz darbu ar 2 autobusiem. Mājās ir tikai 20:00 vakarā. Viņa gūst spēku no palīdzēšanas citiem. Lai gan dažkārt liekas, ka viņai Visums dod spēku un viņas misija uz šīs pasaules ir palīdzēšana citiem. Jo tik daudz darba, cik viņa uzņemas uz saviem pleciem, ir ļoti grūti ilgstoši paveikt, kādā brīdī nesalūsot. Un viņa nesalūst. Nekad. Iekšēji jā, es to jūtu, bet viņa lauž sevi un nekad nepadodas. Par to es viņu apbrīnoju no visas sirds. Es viņu tik neizsakāmi mīlu, ka ik dienu es gribētu, lai pienāk tas brīdis, kad es finansiāli varētu viņu nodrošināt un viņa varētu atpūsties, relaksēties, uzkrāt spēkus. Bērnībā viņa atdeva visu, lai tikai man viss būtu. Viņa manas vajadzības nostādīja augstāk par savējām.

Viņa staigāja vienā jakā astoņus gadus, lai tikai man būtu skolai viss nepieciešamais.

Mana Mamma ir supermamma, pat vairāk nekā supermamma. Viņa ir devusi visu. Un turpina dot. Viņa ir lieliska sieva, satriecoša māte un mīloša meita.

Viņas sirds ir tik plaša un tīra kā apzeltīta dūja. Mamma raujas uz visām pusēm, lai visiem būtu viss. Un viņa vienmēr mani ir atbalstījusi, kad ir grūti, vienmēr uzklausījusi, vienmēr rūpējusies, lai esmu paēdusi un lai man nekā netrūkstu. Viņa ir strādājusi senāk vairākos darbos, lai tikai būtu nepieciešamā nauda. Viņa atdod sevi visu. Un to atdevi, ko viņa sniedz, es nekad nespēšu viņai atmaksāt, jo tā ir bezgalīga, tā ir pilnīga. Vārdiem neaprakstāma. Es viņu mīlu no visas sirds. Un vienmēr esmu gatava viņai palīdzēt, ja vien to spēju. Viņa ir satriecošākā MAMMA un SIEVIETE pasaulē. Eleganta, skaista, labsirdīga, līdzjūtīga, saprotoša, mūžam smaidīga (lai arī iet grūti), izpalīdzīga – nav iespējams uzskaitīt to visu labo, kas viņā mīt. Viņa man ir kā paraugs, kā autoritāte, kuru es apbrīnoju. Esmu gatava viņas dēļ atdot visu, lai tikai redzētu, kā viņas seju rotā patiess smaids, un justu, ka viņa ir patiesi laimīga un atpūtusies.
**Es gribu, lai Tu zini un nekad neaizmirsti, ka es mīlu Tevi, Mammu!**

GINTA

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu