7 iecienītākie dārza ziedi šajā sezonā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Maijs ir mēnesis, kad puķumīļi un profesionāli dārznieki steidz iegādāties stādus, sīpolus un gumus, kas vasarā pārvērtīsies par krāšņiem ziediem. Bet kādi tad ir šosezon pieprasītākie ziedi, kurus var izaudzēt gan dārzā, gan uz terases vai balkona?

Lūk, populārāko ziedu TOP 7, ko apkopojis dārzkopības preču internetveikals Bakker!

1. Knifofijas

Pievērš uzmanību ar interesantu un efektīgu ziedu formu. Ziediem ir aptuveni 15-20 centimetru garas skaras. Šiem augiem patīk saulaina vieta un pusēna.

2. Trompetlilijas

Elegantās un izturīgās trompetlilijas ir nepārspējami grieztie ziedi. Tiem ir skaistas baltas ziedlapas un dzeltenas putekšņlapas. Ziedi izceļas uz svaigi zaļo lapu fona. Piemērotas stādīšanai gan dārzā, gan puķu podos uz terases vai balkona.

3. Pildītās frēzijas

Lielziedu šķirne ar pildītiem ziediem. Ļoti bagātīgi zied.

Katrs gums veido vismaz divus kātus, uz katra kāta uzplaukst 8-10 ziedi.

Lieliski grieztie ziedi ar patīkamu smaržu. Jāielāgo, ka tie neiztur ziemu, tāpēc gumi rudenī jāizrok.

4. Garvinea® gerberas

Garvinea® ’Sweet’ ir samērā jauni daudzgadīgie augi, kam prognozē lielu nākotni! Gerberas ir iegūtas, krustojot dažādas gerberu šķirnes un atlasot augus ar vislabākajām īpašībām. Garvinea ir izturīgi ziedaugi, kas labi panes arī kaprīzus laika apstākļus. Šīs gerberas bagātinās tava dārza krāsu paleti visu vasaru, jo to ziedēšanas laiks ilgst no pavasara līdz pirmajām salnām. Garvinea labi aug gan dobēs, gan puķu kastēs uz terases vai balkona.

5. Vasaras narcises «Erlicheer»

Vasarā ziedošas narcises ir viens no jaunākajiem selekcijas sasniegumiem. Lai šīs puķes uzziedētu vasarā, tās ir jāiestāda pavasarī. Aptuveni pēc astoņām nedēļām sāksies bagātīga smaržīgu ziedu veidošanās. Narcises var stādīt arī podos un novietot uz terases. Uz katra ziedkāta veidojas aptuveni 9-12 ziedi. Šis augs neiztur salu, tāpēc rudenī jānorok.

6. Lielziedu gladiolas

Lielziedu gladiolas ir bagātīgi ziedošas vasaras puķes, kas ienesīs vasarīgas krāsas ikvienā dārzā. Gleznaini, izturīgi grieztie ziedi ar spēcīgiem kātiem.

Iestādi savā dārzā rindu gladiolu tieši griezto ziedu ieguvei.

7. Spalvu neļķes

Spalvu neļķes atkal ir ļoti modernas! Ziedu svaigā krāsa izceļas uz zilganzaļo lapu fona. Ziedi patīkami smaržo. Skaisti izskatīsies dārzā, lieliski iederēsies arī uz terases vai balkona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu