Visvairāk vecāku vēlas, lai bērns nākotnē apgūst ārsta profesiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Tāpat kā pirms diviem gadiem, arī šogad populārākā profesija ir ārsts - vairāk nekā 40% aptaujāto vecāku norādījuši, ka vēlētos šajā profesijā nākotnē redzēt strādājam savu bērnus. Šogad TOP5 populārāko profesiju listē ierindojas šādas profesijas: ārsts, sportists, programmētājs, policists un arhitekts.

Domājot par uzkrājuma veidošanu savu bērnu nākotnei, katru gadu viens no galvenajiem mērķiem ir nepieciešamais kapitāls bērna izglītības iegūšanai. Taču, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šā mērķa nozīmīgums ir būtiski pieaudzis - ja 2013. gadā izglītību kā uzkrājuma mērķi norādīja 49% no aptaujātajiem vecākiem, tad šogad 64% vecāku būtu gatavi uzkrāt naudu bērna izglītības iegūšanai. Savukārt būtiski samazinājies to vecāku skaits, kuri būtu gatavi veidot uzkrājumu bērna pirmās dzīvesvietas iegādes izdevumiem (no 14% 2013. gadā uz 4% šogad).*

* SEB dzīvības apdrošināšanas veiktās aptaujas rezultāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu