TOP 10 modīgākie stādi un sēklas vasaras dārzam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Ikviens dārzkopis jau pavasarī sapņo par brīnišķīgu vasaras dārzu, kurā valdītu krāšņas krāsas un valdzinošas smaržas. Katram ir savi iecienītākie augi, bet kuri šajā sezonā ir populārākie dārzamīļu vidū?

 

Sēklu lodītes

Sēklu lodītes Fuseables® ‘Silk N Satin’

Ar šīm sēklu lodītēm pārvērst balkonu vai terasi īstā ziedu jūrā būs pavisam viegli! Sēklu lodītē ietilpst petūniju Shock Wave® ‘Pink Shades’ un bakopu ‘Snowtopia’ sēklas. Maisījumā ietilpstošie augi veido saskaņotu ziedu kompozīciju rozā un baltos toņos, kas lieliski izskatīsies iekaramos grozos un puķu podos uz balkona vai terases. Ziedu krāšņums tev sagādās daudz prieka, jo augus iesēt, izaudzēt un kopt ir pavisam viegli!

 

Pildīta liellapu hortenzija

Jauna tendence – neparastas hortenzijas ar krāšņiem, pildītiem ziediem! Hortenzijas ‘Doppio Azzuro’ un ‘Doppio Bianco’ radīs īpaši skaistus akcentus. Liellapu hortenzijai ‘Doppio Azzuro’ ir krāšņi zilganvioleti ziedi, bet hortenzijai ‘Doppio Bianco’ – balti ziedi, kas sniedzas pāri dekoratīvām, apaļām lapām. Liellapu hortenzijas piešķirs tavam dārzam svinīgu noskaņu. Jauki izskatīsies, ja iestādīsi tās dekoratīvajos puķu podos un novietosi uz terases vai balkona. Šie ziedi saglabā skaistu izskatu mēnešiem ilgi!

 

Eņģeļtaures sēklas

Eņģeļtaures ir bagātīgi ziedoši dekoratīvie augi. Cits pēc cita atveras aizvien jauni ziedi, kas priecēs tevi līdz pat rudens salnām. Augiem vislabāk patīk augt austrumu pusē, kur no rīta spīd saule un pēcpusdienā ir ēna. Pārziemina telpās, ienesot augu ar konteineru vēsā vietā.

 

Sēklu paklājs

Sēklu paklājs atvieglo brīnišķīgas, Anglijas dārziem raksturīgas krāšņas vasaras puķu dobes izveidi. Novieto sēklu paklāju vēlamajā puķu augšanas vietā un pārklāj to ar plānu augsnes slāni.

 

Pelargonijas

Krāšņas pelargonijas vasarīgai terasei vai balkonam! Ārkārtīgi bagātīgi ziedoši augi ar īpaši daudzkrāsainiem ziediem, kam ir jauka citronu smarža. Smarža atbaida odus!

 

Stāvās fuksijas ‘Voodoo’

Šīs fuksijas zied ilgi un bagātīgi – tās izrotās tavu dārzu ar brīnišķīgiem vasarīgiem ziediem. Šķirne pieder pie ‘Giant’ fuksiju grupas, kam ir raksturīgi īpaši lieli ziedi un ļoti ilga un bagāta ziedēšana. Izceļas ar milzīgiem, pildītiem ziediem un neparastu krāsu salikumu. Stāvo fuksiju šķirne ‘Voodoo’ vislabāk izskatīsies piekaramajos grozos vai balkona kastēs. Arī dārza dobē radīs dzīvespriecīgu akcentu.

 

Lielziedu vijolītes ‘Joker Light Blue’ sēklas

Brīnišķīga ziedu jūra! Bagātīgi ziedošās divplūksnu kosmejas ‘Double Click’ piesaista apbrīnas pilnus skatienus. Viengadīgs augs ar ilgu ziedēšanas laiku. Maisījumā ietilpst dažādu krāsu šķirnes ar pildītiem ziediem.

Pavasarī iesēj dēstu iegūšanai. Lielziedu vijolītes sāk ziedēt nedaudz vēlāk kā parastās, bet tās zied ilgāk.

 

Samtenes ‘Golden Age’ sēklas

Zemas vasaras puķes ar skaistu, kompaktu formu. Bagātīgi zied arī ēnainā vietā. Aprīlī sēj telpās dēstu iegūšanai vai maijā – dārzā.

 

Ķīnas asteru ‘Prinses’ sēklu maisījums

Bagātīga krāsu palete! Ķīnas asterēm ‘Prinses’ ir pildīti lodveida ziedi ar efektīgu zieda viducīti atšķirīgā krāsā. Maisījumu veido šķirnes ar dažādu krāsu ziediem.

 

Divplūksnu kosmejas

Divplūksnu kosmejas ‘Double Click’ sēklu maisījums

Brīnišķīga ziedu jūra! Bagātīgi ziedošās divplūksnu kosmejas ‘Double Click’ piesaista apbrīnas pilnus skatienus. Viengadīgs augs ar ilgu ziedēšanas laiku. Maisījumā ietilpst dažādu krāsu šķirnes ar pildītiem ziediem.

Ielūkojies dēstu un sēklu TOP 10, ko apkopojis dārzkopības preču internetveikals Bakker.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu