Laima Vaikule: Jo mazāk ēdu, jo labāk izskatos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam drīz Dzintaros gaidāmi dziedātājas Laimas Vaikules koncerti «Laima Vaikule Rendez-vous». Pirms koncertiem «Egoiste» aicināja dziedātāju uz nelielu sarunu gan par koncertu, gan veselīgu dzīvesveidu.

Dziedātāja pauda gandarījumu, ka kopā ar viņu 8. un 9.jūlijā gaidāmajos koncertos piedalīsies desmit dažādi mākslinieki, kas saņēmuši augstu starptautisku novērtējumu.

Viņa priecājas, ka varēs dziedāt kopā ar cilvēkiem, kurus zina, draudzējas un kuru mūzika viņai pašai patīk.

Tāpat Vaikule ir gandarīta, ka var šo mākslinieku sniegumu parādīt Latvijas publikai, it sevišķi jaunākajai paaudzei, kuras pārstāvji, iespējams, viņus tik labi nezina.

Vai mājās dziedāt ir citādāk?

Viņa norādīja, ka dažāda stila koncertzālēs organizē dažādus koncertus. Piemēram, operas un baleta teātrī ir pilnīgi citāds koncerts nekā arēnā vai Dzintaros, kur koncertzāle ir tuvu dabai. Tas iedvesmojot.

Vaikule atzina, ka dziedāt Dzintaros ir līdzīgi kā citviet pasaulē - publika māksliniekus mīl arī uz citām skatuvēm. Vienīgā atšķirība, dziedot Dzintaros, ir tā, ka šeit viņu klausīsies arī mājinieki un draugi, kas nebraukā dziedātājai līdzi pa pasauli.

Foto: Shutterstock

Kā izskatīties tik labi?

Jautāta par sava skaistuma noslēpumiem, māksliniece uzsvēra, ka pamatā izskata atkarīgs no gēniem.

Vienlaikus viņa norādīja, ka ļoti svarīgs ir veselīgs dzīvesveids līdz 30 gadu vecumam. Līdz 30 gadu vecumam cilvēks ar savu neveselīgo dzīvesveidu aizņemas no turpmākās veselības. Pēc 30 gadu vecuma cilvēkam tāda veselība, kādu viņš ir spējis saglabāt līdz tam.

Nevar negulēt, dzert šņabi, pīpēt un gaidīt, ka pēc tam labi izskatīsies.

Lai labi izskatītos, nepieciešams arī veselīgs dzīvesveids.

Vaikule citēja aktrises Sofijas Lorēnas atbildi par labu izskatu - jādodas gulēt līdz pulksten 22. Mūsu dziedātājai gan neizdodas šo ieteikumu īstenot dzīvē, jo viņai koncerti mēdz beigties ap šo laiku. Viņas gadījumā dominējot labie gēni.

Dziedātāja arī akcentēja, ka pirms došanās pie miera noteikti notīra kosmētiku.

Viņa uzskata, ka nedrīkst doties gulēt ar nenotīrītu dekoratīvo kosmētiku.

Jāatceras, ka āda ir cilvēka ķermeņa orgāns, kas lieliski parāda, kas mums der un kas neder. Šīs ādas reakcijas būtu jāņem vērā.

Sekot līdzi savai ēdienkartei

Tāpat ieteicams vērot savu figūru.

Laima Vaikule secinājusi - jo mazāk ēd, jo labāk izskatās.

Protams, nedrīkst ieslīgt galējībās un pārtikt no viena ābola dienā. Māksliniece brīdina, ka tā var saslimt.

Viņa rekomendē nejaukt kopā dažādus ēdienus, kā arī samazināt sāls, cukura un kafijas daudzumu. Viņai šo ieteikumu izpildīšana nesagādā problēmas. Daudz grūtāk esot sagatavot garšīgu maltīti, kurā bagātīgi pārstāvētas mērces, sāls un cukurs, nekā apēst vienkāršu biezpienu.

Vaikule neēd gaļu, arī zivis lieto ļoti reti. Līdz pat 16 gadu vecumam viņa neesot zinājusi, ka gaļa var būt dažāda, piemēram, no cūkas vai teļa.

Runājot par gaļas neēšanu, viņa pastāstīja, ka nesen redzējusi televīziju sižetu, kā ķīnieši ēd suņus. Protams, viņa to zinājusi, bet redzētais atstājis ļoti nepatīkamus iespaidus un vēl vairākas dienas bijis bailīgi slēgt iekšā TV.

Dziedātāja uzskata, ka ķīniešiem, kas atbrauc uz Eiropu, vajadzētu pieņemt mūsu tradīcijas un neēst suņus un kaķus.

Nostaigā 10 tūkstošus soļu

Kad vaicāju par kustību nozīmi, dziedātāja atgādina ieteikumu ik dienas nostaigāt 10 tūkstošus soļu.

Patiesībā 10 tūkstoši soļu esot tikai 6 kilometri.

Viņa mēģina doties pastaigās katru dienu. Tāpat katru dienu vingro. Viņai kustības ir dienas ritma sastāvdaļa, ko parasti nevar izlaist.

Lai gan bieži vien sākumā negribas kustēties, pēc tam ir gandarījums, ka tomēr izdarīts iecerētais. Liels stimuls doties pastaigā ir arī viņas suņi, kuri priecājas doties ārā.

TVNET jau ziņoja, ka 8. jūlijā Laimas viesi būs latviešu estrādes zvaigznes – Intars Busulis, Linda Leen, Jānis Stībelis un Andris Ērglis. Ar dažiem no viņiem dīva sastrādājusies arī agrāk, ar dažiem viņa uz skatuves tiksies pirmoreiz. Latviešu estrādes zvaigznēm pievienosies arī viena no slavenākajām krievu estrādes solistēm Jeļena Vaenga, kura pēdējos gados regulāri saņēmusi Krievijas mūzikas industrijas prestižo balvu «Zelta gramofons».

9. jūlijā kopā ar Laimu uzstāsies atraktīvā kiča superdīva Verka Serdjučka (pilnā komplektā ar dejotājiem, pūtējiem un slaveno «mammu») no Ukrainas, Krievijas popmūzikas un mediju slavenība Boriss Moisejevs, Maskavas rokenrola izcilība Valērijs Sjutkins, leģendārā 1980. gadu Pēterburgas bītkvarteta «Sekret» līderis Maksims Leonidovs un Gruzijas estrādes primadonna Nani Bregvadze.

Māksliniece arī sola pārsteigumus - dažu VIP viesu vārdi vēl tiek paturēti noslēpumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu