Populārākās vannas istabu dizaina un tehnoloģiju tendences

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tā kā mūsdienu cilvēks kļūst arvien aizņemtāks, tad aizvien svarīgāks kļūst tūlītējs komforts, ko sniedz dažādas ikdienā izmantojamas vietas un lietas. Kādas ir populārākās tehnoloģiju un dizaina tendences vannas istabās? Jūs būsiet pārsteigti!

Tehnoloģisko iespēju daudzveidība

Galvenās tendences tehnoloģisko risinājumu ziņā šobrīd ir maksimāli vienkārša lietošana apvienojumā ar dažādām komfortu paaugstinošām opcijām. Cilvēki arvien biežāk vēlas savā dušā vairākus strūklas variantus, turklāt – kas ir ne mazāk svarīgi – to regulēšanai ir jābūt maksimāli vienkāršai, lai to varētu izdarīt pat mazs bērns. Tieši tāpēc notiek pāriešana no krāniem, rokturiem un svirām uz pogām un sensoriem.

Augstākas klases dušās un vannās ir iebūvētas tādas ekstras kā iespēja klausīties mūziku, regulēt temperatūru, ieprogrammēt masāžas režīmu u.c. Ja ar to ir par maz, tad pastāv iespēja savu duškabīni pieslēgt «gudrās mājas» sistēmai un no telefona attālināti dot tai komandas, lai sagaida mājās pēc garas un nogurdinošas darba dienas ar attiecīgu mūziku un ūdens temperatūru.

Īpaši šeit jāizceļ «gudro podu» piedāvātās tehnoloģiskās iespējas, kas ir viena no pēdējo gadu TOP aktualitātēm. «Gudrie» podi pieejami ar dažādām funkcionalitātēm – skalošanu, žāvēšanu, automātisku vāka atvēršanos/aizvēršanos, kas darbojas uz kustību sensoru, apsildes sistēmu u.c. Pieejami gan vidējā līmeņa, gan visaugstākā līmeņa podi, kuru cena var sasniegt pat 10 000 eiro. Pastāv iespēja arīdzan iegādāties uz parastā poda uzliekamu skalošanas un žāvēšanas sistēmu, kas izmaksās krietni vien lētāk.

«Gudrie» podi jeb viss vienā

Japāņi bija pirmie pasaulē, kuri 60.tajos/70.tajos gados sāka ražot šādus «gudros» podus – viņi savos mazajos mājokļos īpaši domā par higiēnu un ērtībām. Eiropā šī tendence sāka ienākt 4-5 gadus atpakaļ. Šāds pods nodrošina maigu un delikātu komfortu, pie kura ļoti ātri var pierast. Zinātāji stāsta, ka kaut reizi pamēģinot šādu «gudro» podu, parastais pods jau vairs nešķiet «interesants».

Šībrīža tendence - cilvēki, kuriem iepriekš vannas istabā bija uzstādīts bidē, no tā atsakās un tā vietā izvēlas podu ar jau iebūvētu skalošanas un žāvēšanas režīmu. Savukārt ļaudis, kuri meklē jaunu podu, arvien biežāk apsver «washlet» tipa poda iegādi.

Svarīgi, ka šiem «Washlet»tipa un arī citiem veikalā «Decorum mc2» piedāvātajiem podiem ir īpašs keramiskais pārklājums, kurš nepieļauj baktēriju un mikrobu uzkrāšanos.Tualetes podi arī tiek veidoti bez ierastās gropveida maliņas iekšpusē, kur parasti uzkrājas netīrumi. Dizaina ziņā gan godā pārsvarā tiek turētas klasiskas vērtības – balta keramika.

Ekonomiskās dušas ar masāžas elementiem

Lietām ir jākalpo cilvēkiem, nevis otrādi. Tā kā ūdens Eiropā ir ļoti dārgs, tad ražotāji arvien biežāk domā par tehnoloģijām, kas cilvēkiem palīdzētu ietaupīt.

Dušas galviņās tiek iestrādāti reduktori, kuri samazina ūdens plūsmu. To panāk arī, piemēram, ūdenim pievienojot gaisu. Šī metode nesamazina strūklas stiprumu, taču manāmi ieekonomē ūdens patēriņu.

Ja runa ir par pašu duškabīņu funkcionālo izskatu, tad pēdējā laikā cilvēki atsakās no standarta pusapļa vai stūra iebūvējamajām dušām, bet gan uzstāda tās vienkārši pie sienas vai nišā, norobežojot to no pārējās telpas ar stikla sienām.

Funkcionalitāte un droši materiāli

Izlietņu un vannu ziņā šobrīd pastāv trīs jaunākās tendences – ūdens ekonomija, pārstrādājami materiāli un tīras izejvielas, jo visā Eiropā pēdējos gados arvien vairāk domā par ekoloģiskumu, taupīšanu un otrreizēju resursu izmantošanu.

Ūdens ekonomija tiek panākta ar maksimāli taupīgiem jaucējkrāniem, kuros, līdzīgi kā dušā, iestrādā dažādus reduktorus, strūklas pastiprinātājus u.c.

Materiālu ziņā pēdējā laikā tiek attīstīta tērauda izlietņu izgatavošana, jo tas ir ļoti izturīgs un ilgi kalpojošs materiāls. Agrāk šī tendence nebija tik aktuāla, jo tērauds nav tik elastīgs kā, piemēram, lietie materiāli, taču tehnoloģijas iet uz priekšu un šī problēma ir atrisināta.

Kas ir ne mazāk svarīgi – mūsdienās jaucējkrānu ražotājiem aizliegts izmantot misiņu ar svina piemaisījumiem. «Modē» ir tikai un vienīgi tīri, cilvēkam un dabai nekaitīgi materiāli.

Dabas elementi jūsu vannas istabā

Dizaina ziņā gan duškabīnēm, gan vannām un izlietnēm aktuāli šobrīd ir apvienot modernās formas ar klasisku interjeru, tādējādi sakombinējot it kā savā starpā nesaskaņojamas lietas.

Aktuāli ir vienkārši un dabiski materiāli – pārsvarā rūdīts stikls. Aksesuāri un dizaina elementi tiek veidoti maksimāli «tuvu dabai». Piemēram,ir radītas kolekcijas, kur ūdens maisītāji un vannas istabas aksesuāri (dvieļu pakaramie, atvilktņu rokturīši u.c.) ir koku zaru formā. Pieejams arīdzan, piemēram, ūdens maisītājs no stikla ar t.s. «vortex» strūklu, kas imitē strautiņa urdzēšanu.

Krāsu ziņā galvenā tendence ir kapars jeb «red gold» – tas 18 karātu zelta maisījums ar kaparu, kas izskatās dabiski un eleganti, un kalpo kā interesants akcents ikviena stila vannas istabā.

Visas rakstā minētās preces iespējams apskatīt un iegādāties veikalā «Decorums mc2» Krasta ielā 68a.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu