Simt pelnošāko slavenību sarakstā ir tikai 16 sievietes! Dāmas, saņemamies!

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biznesa žurnāla «Forbes» ikgadējā simt visvairāk pelnošo slavenību sarakstā šogad iekļuvušas tikai 16 sievietes, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Visu sarakstā esošo sieviešu kopējie ieņēmumi aizvadītā gada laikā ir 809 miljoni ASV dolāru (726 miljoni eiro), kamēr vīrieši kopā nopelnījuši 4,35 miljardus dolāru (3,9 miljardus eiro).

Saraksts atspoguļo izklaides industrijā un sabiedrībā valdošo ienākumu nevienlīdzību, norāda «Forbes».

Žurnāls atsaucās uz jaunākajiem statistikas datiem, ka ASV baltādainās sievietes nopelna 78 centus uz katru dolāru, ko saņem baltādains vīrietis. Latīņamerikāņu izcelsmes sievietes nopelna 56 centus, melnādainās sievietes 64 centus un indiānietes 59 centus uz katru baltādaino vīriešu nopelnīto dolāru.

«Forbes» sarakstā pirmo vietu ieņem pasaulslavenie bokseri amerikānis Floids Meivezers un filipīnietis Manijs Pakiao, kuri maijā satikās boksa ringā. Kā zināms, Meivezera un Pakiao cīņā pēc punktiem uzvarēja amerikānis.

Visvairāk pelnošā sieviešu dzimuma slavenība ir amerikāņu dziedātāja Keitija Perija.

Pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī popzvaigzne Teilora Svifta.

Simtniekā ir televīzijas zvaigznes Elena Dedženeresa, Sofija Vergara, tiesnese Džūdija Šaindlina un Keilija Kuko-Svītinga, kā arī Dženifera Lorensa un Skārleta Johansone, kuras ir vienīgās aktrises sarakstā.

«Slavenākās aktrises saņem tikpat lielu atalgojumu kā viņu vīriešu dzimuma kolēģi, taču ieņēmumi nav vienlīdzīgi, jo sievietēm ir mazāk galveno lomu,» 2013.gadā žurnālam «Forbes» skaidroja toreizējā kinostudijas «Sony» līdzpriekšsēdētāja Eimija Paskāla.

Perija bija vienīgā slavenība sieviete, kura piekrita komentēt simt pelnošāko slavenību sarakstu. «Es negribu lielīties,» viņa teica.

«Es gribu iedvesmot citas sievietes.»
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu