Egoiste testē: Huawei P8

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kopā esam jau ilgāk nekā mēnesi, pēc kā tad sieviete var pateikt - tas ir mans vai tomēr jāmeklē cits. Jāatzīst, es nedaudz iemīlējos no pirmā acu skatiena - glīts, inteliģents, parocīgs, moderns un, jāatzīst, arī manu sievišķīgo loģiku ļoti izprotošs. Es domāju, mēs paliksim kopā arī turpmāk, jo jau pēc pirmā randiņa Londonā sapratu, ka uz viņu var paļauties! Nē, es nerunāju par liktenīgo vīrieti, bet par Huawei telefona modeli - P8.

 

Pirmais priekšstats - iedomīgs, skaists, bet vai man?

Atzīšos, ka Huawei telefona modeļa P8 atklāšanas pasākums Londonā bija mans pirmais randiņš ar Huawei telefoniem. Tā kā biju apmierināta ar tā brīža telefona modeli (minēt nosaukumu nebūtu smalks stils), šo pasākumu vēroju drīzāk no malas, nevis kā modeļa potenciālā ikdienas lietotāja.

Viss, kas tiek runāts par šo telefona modeli, ir salīdzinoši skaļš,

impresīvs, bet vienlaikus arī uzreiz tiek pamatots un ar piemēru parādīts.

Pirmais iespaids - jā, tu izskaties labi, bet vai būsi piemērots man?

Un tomēr sievišķīga ziņkārība uzdzirkstī, kad atklāšanas pasākumā tiek runāts par šādām ekstrām:

  • Jaunā laikmeta dizains, kas izteikti orientēts uz dzīvesstila (lifestyle) funkcijām;
  • Revolucionāras kameras funkcijas - kādas gan?
  • 5 MP priekšējā kamera ar 10 līmeņu skaistuma korekciju funkciju - cik tas ir reāli un kā tas darbojas?
  • Huawei P8 inteliģentā atsaukšanās funkcija - vai tiešām aizmāršība attiecībā uz telefonu tiks izskausta?
 

Vienkāršs, elegants un tik patīkams rokās...

P sērija ir pazīstama ar savu minimālisma dizainu – plakanu bezrāmja ekrānu un tīru dizainu arī telefona aizmugurējā panelī. Arī kameras objektīvs nav izvirzīts un ir vienā līmenī ar pārējo virsmu. Visu telefona detaļu pamatā ir vienkāršas formas. Lai uzlabotu komfortu un eleganci, tālruņa dizaina autori iedvesmojās no grāmatu kontūrām, tādējādi sniedzot lietotājiem iespējas ērtāk turēt viedtālruni rokās.

Tas arī ir tas, kas rada klikšķi, - sajūta, ka gribas visu laiku telefonam pieskarties. Nebaidīšos teikt, telefona modelis izskatās seksīgs!

Ražotāji paši uzsver: «Mūsu mērķis ir patērētājam rokās ielikt mākslu!»

Jā, atzīšos, mans iepriekšējais telefons bija plaukstas lielumam ērtāks un biju ļoti pieradusi pie funkcijas, ka ar īkšķi varu sērfot pa visa ekrāna aplikācijām, - tomēr jāatzīst, pie šā telefona izmēriem pieradu pārsteidzoši ātri. Un tikai vienu reizi šā niķa dēļ - lietot tikai vienu roku - telefons saskārās ar zemi. Amizantākais, ka tad, kad pieradu pie telefona gabarītiem, es atklāju, ka telefonā ir speciāls režīms, kas ļauj samazināt ekrāna izmēru,

lai dāmas pirkstiņi var tiešām pieskarties visām aplikācijām.

Telefons ir vien 6,4 mm plāns, un tā svars ir 144 g.

Gan Huawei P8, gan P8 lite pieejami vairākās krāsās – P8 titāna pelēkā un šampanieša krāsā, bet P8 lite melnā un baltā krāsā. Manuprāt, patiešām gaumīgi un ļoti eleganti. Mans favorīts ir šampanieša tonis.

 
Foto: Huawei P8

Profesionāls fotoaparāts telefonā - tā vairs nav zinātniskā fantastika!

Kā jau vairums dāmu, arī es mīlu fotografēt ar viedtālruni un darīt to bieži. Nenoliegšu, ka dzīves svarīgajos mirkļos sniedzos pēc sava telefona, tāpēc man ir būtiski, lai tas mani nepieviļ - lai bilde sanāktu un sanāktu perfekta! Huawei P8 ir gatavs šādiem izaicinājumiem

un spēj pats pielāgot kameras režīmus mirkļos, kad liekas - tur nekas labs nesanāks.
Foto: Huawei P8
Kustība, krēsla, tumsa, vibrācija - tas viss sadzīvo ar telefona kameru.

Un tagad profesionālākā valodā: P8 spēj automātiski atpazīt nepieciešamos iestatījumus un izmantot dinamisko vairākkadru funkciju, lai samazinātu tā saucamos trokšņus jeb artefaktus un perfekti uzņemtu pat vissarežģītākās fotogrāfijas nepietiekama, spilgta apgaismojuma vai augsta kontrasta apstākļos.

Foto: Huawei P8

Kā tas izdodas?

Pateicoties optiskās antivibrācijas leņķim, kas var sasniegt pat 1,2 grādus, augstas kvalitātes attēlus un

video var uzņemt pat lielas vibrācijas apstākļos.

Pasaulē pirmais četru krāsu RGBW sensors palīdz palielināt gaismas intensitāti par 32% augstu kontrastu apstākļos un samazināt «trokšņa» punktus par 78% vājā apgaismojumā.

Foto: Huawei P8

 

Uguns šovs un selfiju karalis

Smukumlietiņas svētku brīžos

Pateicoties slēdža manuālās pārvaldības funkcijai, Huawei P8 aizmugurējā kamera sniedz jaunas iespējas, padarot to par lielisku radošo izpausmju rīku. Piemēram, tumsā fotografējot kustīgu panorāmas ratu vai «zīmējot» objektus ar lukturīti, iespējams iegūt visas gaismas kontūras kopskatu, ko iepriekš bija iespējams darīt tikai ar profesionālu fotokameru. Perfekti, bet ne ikvienam un katrai dzīves reizei.

...un selfiju karalis

Tikmēr P8 lite ir neiedomājami slaids viedtālrunis, kas aprīkots ar astoņkodolu procesoru un lielisku kameru. Tā 13 MP aizmugurējā kamera, gaismas sensors un zilā stikla filtrs sniedz asāka attēla iespējas. 5 MP priekšējā kamera ar 10 līmeņu skaistuma korekciju funkciju būs ideāli piemērota pašbildēm. Lai padarītu tās vēl labākas, Huawei P8 lite ir iestrādātas ideālas pašbildes (Perfect Selfie), panorāmas pašbildes (Panoramic Selfie), fotografēšanas vājā apgaismojumā (Low Light shooting), visa attēla fokusa (All-Focus), intervālu fotogrāfijas (Time-lapse), ātrā momentuzņēmuma (Ultra Snapshot) un labākā attēla (Best Shoot) režīmi.

Un, protams, neatsveramais Beauty režīms, kas uzreiz spēj fiksēt attēlu uzlabotā kvalitātē. Te ir iespējams pat

tādas trakas lietas kā samazināt vaigus, palielināt acis un padarīt baltākus zobus.
 
Foto: facebook

Inteliģentā atsaukšanās funkcija

«Huawei» nemitīgi attīsta arī citas savu viedtālruņu funkcijas. Huawei P8 inteliģentā atsaukšanās funkcija palīdzēs, ja telefons ir pazudis no redzesloka. Telpā skaļi

pasakot iepriekš ieprogrammētu teikumu, no telefona skaļruņiem atskanēs skaņas vai mūzika, kas palīdzēs noteikt telefona atrašanās vietu.

Šo funkciju izmēģināju, bet ikdienā neesmu ar to vēl saradusi, lai teiktu, ka tā ir man neatsverarama ikdienas sastāvdaļa. Tomēr, zinot, cik sievietes ir vienmēr aizņemtas, darot 10 lietas vienlaicīgi, domāju, ka kādai šī funkcija ir neatsverams palīgs.

Mana pieredze? Izmēģināju - darbojas, bet nav nepieciešams, jo, tā kā mans ikdienas darbs ir dators un telefons, šīs abas lietas ir pārsvarā manā redzeslokā. Atvaļinājumā gan būtu, iespējams, sarežģītāk...

 
Foto: Ekrānšāviņš

Mīļākie praktiskie aspekti: ilgtermiņa baterija, tīra balss skaņa, «knock knock»

Ar visiem tehnoloģijas jaunumiem un brīnumiem mēs nereti aizmirstam, kāda ir telefona galvenā funkcija. Jā, tā ir zvanīšana! Izrādās, daudziem telefoniem šī funkcija ir sarežģīta, jo vienkārši kādā brīdī baterija, bez īpašām atkāpšanās iespējām, ir beigusies...

Huawei P8 baterija ir tiešām ilgdzīvotāja un apsolu, ka pat pļāpīgākajai dāmai nepārtrauks sarunu!

Telefons ir gudrs un, kad enerģija beidzas, tas ieslēdz taupīšanas režīmu - pats atslēdz visu lieko, atstājot tikai zvanīšanas funkciju.

Interesanti, ka telefons spēj arī lieliski slāpēt apkārtējos trokšņus, tavam sarunu biedram nododot tīru balss skaņu. Vai tas būtu jāzina visiem, nezinu, jo sievietes taču nereti izmanto teikumu - cik gan slikti sakari, es tev pārzvanīšu... :)

Laikam viena no visbiežāk manis izmantotajām funkcijām, kas nebija lietota ar citiem viedtālruņiem, ir t.s. klauvējiens, divreiz piesitot pie ekrāna ar saliektu pirkstu. Rezultātā telefons uztaisa ekrānšāviņu, ko vari uzreiz nosūtīt: kolēģim - amizantu kļūdu interneta tekstā, labākajai draudzenei parādīt jaunākās sezonas skaistāko kurpju pāri, ģimenes locekļiem vienkārši dievīgu ainavu saulrietā vai draugiem piektdienas vīna glāzi kādā klubiņā uz galda, tā aicinot pievienoties.

Izgriezt kādu detaļu no ekrānā redzamās bildes vai teksta tu arī vari pavisam ērti - uzsitot ar pirksta kauliņu un pēc tam apvelkot apkārt vajadzīgajai zonai. Patiešām ērti un ātri.

Tā kā esmu aktīvā sociālo tīklu lietotāja, tiešā un ātrā sasaite ar daudzajiem sociālajiem tīkliem ir patiešām patīkama.

 

Talkband: runājam, sportojam, guļam un bildējam

Talk Band B2 aproce ir vizuāli pat ļoti pievilcīga, un atzīstu, ka arī uz rokas tā ir nemanāma un pielāgota manām roku kustībām. Īsāk sakot - glīta un ērta. Šī aproce ir lieliska, jo to var izmantot arī kā brīvroku sistēmu. Rokaspulkstenim līdzīgā aproce sastāv no divām daļām - siksniņas ar metāla ietvaru un 12,5 g smaga metāla korpusa ar silikona stiprinājumu, ko vari ievietot ausī un brīvi pa to runāt.

Foto: Huawei P8

Kad man zvana, es zvanītāja vārdu redzu ekrānā, kuru varu ērti izņemt no stiprinājuma, ievietojot to ausī - atbildēt. Pretēju funkciju - kādam zvanīt - var panākt, vajadzīgo kontaktu izvēloties telefonā. Ērti, darbojoties pa māju, kad telefons nav pieskatāms līdzās, kā arī, ja esi sanāksmē vai vadi prezentāciju - kad telefonu celt nebūtu pieklājīgi, bet ārkārtas zvaniem tev ir jāseko.

Aprocei ir arī t.s. fitnesa funkcija (soļu skaitītājs, pulsa mērītājs) un miega kvalitātes fiksētājs.

TalkBand B2 pilda arī tālruņa atrašanas funkciju, varat likt jūsu tālrunim zvanīt, kad nevarat to atrast. Savienojiet savu TalkBand B2 ar savu tālruni, un tas varēs dublēties kā tālvadība fotokamerai.

Foto: Huawei P8

Pašas pieredze - diemžēl šī aproce man ir retu brīžu palīgs. Grūti spriest, kāpēc, iespējams, tāpēc, ka nebraucu pie stūres, nevadu seminārus un arī neesmu liela sportiste un - arī miegs man ir ļoti salds. Tomēr, dodot pamēģināt draugiem un ģimenes locekļiem, kuri saskaras ar šīm situācijām, viņi izrādās visai apmierināti. Tātad secinu, ka aproce pilda savas funkcijas.

 
Foto: TVNET

Bīstams spelētājs viedtālruņu tirgū

Nu jau ar viedtālruni Huawei P8 esmu kopā vairākus mēnešus, un jāatzīst, ka ne reizi neesmu vēl vīlusies savā ikdienas palīgā (tagad laikam drošībai trīsreiz jāpiesit pie koka).

Liekas, ka telefonā

ir gandrīz viss, kas man pašai ir svarīgs un patīk.

Tā man personiski ir jauna pieredze, nebeidzami eksperimenti ar fotokameras iespējām, un arī jaunatklājumi par kādu no telefona iespējām. Parasti man patīk jaunatklājumi pakāpeniski un ilgtermiņā, tāpēc arī telefona testēšanas laiks nebija vien īsa nedēļa.

Parasti mēs nejūtamies drošas ko krasi mainīt savā dzīvesveidā - tas pats attiecas arī uz zīmoliem. Ar mani bija tieši tāpat, bet man bija izdevība pamēģināt ko jaunu.

Es atklāju sev jaunu dzīvesstila aksesuāru un dzīvesveida palīgu.

Profesionālu telefona modeļa apskatu lasi Kursors.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu