Ar akciju «Dāvā prieku skolā iet!» palīdzēs bērniem uzsākt skolas gaitas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Straujiem soļiem tuvojas 1. septembris, kas ir īpašs notikums ikvienam bērnam. Tomēr daudzām ģimenēm tas sagādā arī skumjus brīžus, jo trūkst līdzekļu, lai bērnus sagatavotu skolai. Pie Latvijas Bērnu fonda ik gadu šajā laikā vēršas un palīdzību lūdz neskaitāmas ģimenes, kurām pietrūkst līdzekļu, lai bērniem iegādātos visas skolai nepieciešamās lietas, un, kā novērojis fonds, šādu ģimeņu kļūst aizvien vairāk. Latvijas Bērnu fonds ar t/c «Galleria Riga» atbalstu ir apņēmušies palīdzēt Latvijas ģimenēm un uzsāk labdarības akciju «Dāvā prieku skolā iet!».

No 3. līdz 31. augustam katru dienu no plkst. 12:00 līdz 19:00 t/c «Galleria Riga» 5. stāvā, Rīgā, Dzirnavu ielā 67, būs atvērta labdarības telpa, kurā ikviens var paviesoties un ziedot bērniem skolai nepieciešamās lietas. Labdarības telpā ir pieejama informācija, kādas lietas ģimenēm ir nepieciešamas visvairāk, kā arī septiņi stāsti par ģimenēm, kurām nepieciešams atbalsts – ikviens var iepazīties ar šiem stāstiem un atbalstīt konkrētu ģimeni.

«Pirmajā skolas dienā ikviens bērns grib justies īpašs un nesatraukties, vai no rīta būs apavi, ko aut kājās, ejot uz skolu, vai būs burtnīcas un citas nepieciešamās kancelejas preces. Tomēr realitāte nav iepriecinoša, jo ģimeņu, kurām trūkst līdzekļu, lai iegādātos skolas mantas, kļūst aizvien vairāk. Labdarības akcija «Dāvā prieku skolā iet!» ir iespēja ikvienam no mums padarīt bērnu skolas gaitas saulainākas, un tieši mēs varam sagādāt bērniem gaišas atmiņas par pirmo skolas dienu,» aicina Latvijas Bērnu fonda vadītājs Andris Bērziņš.

Dace Kokina, «Galleria Riga» mārketinga vadītāja: «Esam ļoti gandarīti, ka «Galleria Riga» uz mēnesi kļūs par tiltu starp labas gribas cilvēkiem, kas vēlas atbalstīt mazos skolēnus, un tiem, kuriem līdzcilvēku palīdzība ir ļoti nepieciešama. Mēs ticam, ka bērni ir Latvijas nākotne, tāpēc labdarības akcijas «Dāvā prieku skolā iet!» laikā aicinām «Galleria Riga» apmeklētājus veltīt mirkli sava laika, iegriezties ziedojumu telpā un rast iespēju atbalstīt Latvijas maznodrošinātās ģimenes un viņu atvases.»

Labdarības akcijas «Dāvā prieku skolā iet!» laikā ikviens ir aicināts doties uz «Galleria Riga»5. stāvu, kur iekārtota labdarības telpa, un skolēniem ziedot šādas lietas:

  • Skolas somas
  • Kancelejas preces (rakstāmlietas, penāļus, lineālus, šķēres, guašas, otas, zīmēšanas papīru, rūtiņu un līniju klades un burtnīcas, dienasgrāmatas, plastilīnu un tā piederumus, krāsainos zīmuļus, krītiņus, flomāsterus, korektorus, dzēšgumijas, cirkuļus, zīmuļu asināmos, līmi, kalkulatorus u.c.)
  • Apģērbu un apavus (skolas vecuma bērniem)
  • Sporta apģērbu, apavus un aksesuārus

Labdarības telpā būs iespējams ziedot arī apģērbu un apavus individuālām ģimenēm – ar precīziem izmēriem var iepazīties labdarības telpā.

Latvijas Bērnu fonds

Latvijas Bērnu fonds (LBF) ir sabiedriska labuma nevalstiska organizācija, kas savu darbību sāka 1988. gadā un darbojas visā Latvijas teritorijā. LBF izstrādā un realizē dažādus lielākus un mazākus projektus, kuru ietvaros tiek sniegta praktiska palīdzība bērnu grupām un atsevišķiem bērniem, kuriem nav vecāku, kuri nonākuši krīzes situācijā vai ir smagi slimi, kā arī talantīgiem bērniem, kuriem pietrūkst līdzekļu sava talanta attīstīšanai.

Galleria Riga

Tirdzniecības centrs «Galleria Riga» atrodas Dzirnavu ielā 67 (starp Brīvības un Tērbatas ielu), kas ir Rīgas centrālās daļas apdzīvotākā un intensīvākā darījumu zona. Tirdzniecības centra 8 stāvos ir plašas iespējas iepirkties, ieturēt garšīgu maltīti un lieliski pavadīt laiku. Ikviens laipni gaidīts arī tirdzniecības centra 8. stāva jumta terasē, kur patīkamā atmosfērā nesteidzīgi baudīt maltīti un neaizmirstamu skatu uz Vecrīgu.

Papildu informācija:

Veronika Ļemeševska

Latvijas Bērnu fonda projektu vadītāja

Tel. 67185722; Mob. 29238947

veronika.bernufonds@latnet.lv

www.lbf.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu