Pirmoreiz Latvijā notiks pasaulē lielākais acu kontakta eksperiments

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

15. oktobrī plkst. 16 – 18 Rīgā, galerijas «Centrs» Rīdzenes ielā notiks sociālais eksperiments «Ieskaties acīs», kura ietvaros ikvienam būs iespēja nodibināt acu kontaktu ar svešu, tikko sastaptu cilvēku vienas minūtes garumā. Šī vispasaules acu kontakta sociālā eksperimenta Rīgas notikumā piedalīsies 10 – 20 brīvprātīgo un nezināms skaits interesentu vai garāmgājēju.

Rīgas sociālais acu kontakta eksperiments «Ieskaties acīs» norisināsies vispasaules «The World's Biggest Eye Contact Experiment» 15. oktobra iniciatīvas ietvaros, to organizē vairāki brīvprātīgie no Latvijas.

«Neskatoties uz to, ka tehnoloģijas mums dod aizvien lielākas iespējas «būt kontaktā», diemžēl mūsdienās cilvēciskie kontakti kļūst aizvien virspusējāki. Mēs daudz vairāk skatāmies savos mobilo telefonu vai datoru ekrānos. No vienas puses, to var saprast, jo ekrānā skatīties ir drošāk. Tomēr vienlaikus mēs atsvešināmies viens no otra.

Šis eksperiments ir vienkārši atgādinājums, uzaicinājums ieskatīties acīs.

Satikties skatienā. Ieskatīties acīs un sajust, ka otrs arī ir cilvēks — tāds pats kā es,» stāsta viens no sociālā eksperimenta «Ieskaties acīs» organizatoriem, psihoterapeits un psihologs Ansis Jurģis Stabingis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu