Sveiciens Starptautiskajā bez krūšturu dienā!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Šodien, 13.10., pasaule atzīmē Starptautisko bez krūštura dienu (No Bra Day)! Visas dāmas ir aicinātas ja ne visu dienu, tad vismaz uz kādu laiku noņemt krūšturi! Tu to vari?

Patiesībā šī pasaules akcija ir par godu cīņai ar krūts vēzi, tāpēc visas, kas vēlas sniegt savu morālo atbalstu dāmām, kuras cīnās ar to, ir aicinātas noņemt krūšturi! Domājams, ka arī vīriešiem šī diena ir pat īpaši tīkama, tāpēc arī viņu uzmanība tiek pievērsta krūts vēža nopietnībai un riskam.

«Pēdējo gadu laikā situācija onkoloģijas jomā mūsu Latvijas valstī nav uzlabojusies, tostarp arī tāpēc, ka nepietiekams ir valsts atvēlētais finansējums vēža diagnosticēšanai un ārstēšanai. Pateicoties mūsdienīgām diagnostikas metodēm un efektīvām ārstniecības iespējām, pasaulē vēzi vairs neuztver kā smagu, neārstējamu slimību, bet gan kā hronisku slimību ar labākiem ārstēšanas rezultātiem, slimnieku dzīvildzes pagarināšanu un mazāk izteiktām blakusparādībām. Diemžēl Latvijā ārsti atsevišķās vēža formās un diagonozēs ir spiesti izmantot metodes pretēji praksei Eiropā, tostarp Lietuvā un Igaunijā, kur aizvien vairāk izmanto efektīvākas un pacientu veselību saudzējošākas metodes. Līdz šim Finanšu ministrija ir aizbildinājusies ar fiskālo disciplīnu un nepieciešamību taupīt finanšu līdzekļus. Jāmin, ka šobrīd vēzis pēc finansējuma piešķīruma ir ceturtajā, piektajā vietā, kaut gan pēc mirstības un saslimstības otrajā vietā,» izsakās krūts vēža pacienšu biedrība «VITA» pārstāvji.

Iedvesmai pāris sociālo tīklu apsveikumi!



Happy international #nobraday #13october ;)

A photo posted by Leny Tyulyakis (@leny_tyulyakis) on





KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu