Latviešu «kalendāra meitenes»!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anita Austvika

Pirms vairāk nekā 10 gadiem tapa filma, «Kalendāra meitenes». Tā bija balstīta uz patiesiem notikumiem Anglijā, kad grupa sieviešu puskailas pozēja kalendāram, kuru pēc tam pārdeva un visus iegūtos līdzekļus izmantoja, lai palīdzētu vēža slimniekiem. Rozā vilciena labdarības fonds ar lepnumu piedāvā pirmās latviešu «Kalendāra meitenes». Kalendārā iekļautās modeles ir gan sievietes, kas pārcietušas ar krūts vēzi saistītas operācijas, gan viņu atbalstītājas – tuvinieki, draudzenes, kolēģes – jo tikai kopā un vienai otru atbalstot ir iespējams pārciest grūto dzīves posmu. Cēlsirdīgi, patiesi, sievišķīgi un apbrīnojami mīļi! Ieskaties foto!

Zinta Uskale, Rozā vilciena labdarības fonda dibinātāja: «Tad, kad man noteica diagnozi krūts vēzis, man likās, ka mana dzīve ir beigusies. Gribu parādīt, ka dzīve turpinās arī pēc diagnozes – un pavisam jaunās krāsās un citā kvalitātē!»

Kalendārā izmantotās fotogrāfijas tapa šā gada jūlijā, fotogrāfes Anitas Austvikas fotostudijā Vecrīgā. Par modeļu vizuālo tēlu rūpējās Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas skolotāja Inga Brigadere Johansone un audzēknes Annija Šloža un Linda Lielauza.

Iegūtie līdzekļi no kalendāra tirdzniecības ļaus palīdzēt sievietēm Latvijā ar krūts vēža diagnozi, apmaksājot tik vajadzīgās konsultācijas pie psihologa un nodarbības pie fizioterapeita. Šīs terapijas ir ļoti nozīmīgas atveseļošanās procesa sastāvdaļas, taču Latvijā to pieejamība ir atkarīga no sievietes pašas spējām mobilizēties un tās apmaksāt.

Iegādājoties šo kalendāru, jūs gan sagādāsiet lielisku Ziemassvētku dāvanu radiem, draugiem un kolēģiem, gan palīdzēsiet sievietēm Latvijā ar krūts vēža diagnozi.

Kalendāra cena: EUR 7 (+ pasta izdevumi)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu