Seši ieteikumi Latvijas dzimšanas dienas svinēšanai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 97 gadiem 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena - tāpēc iesakām, kā sagatavoties un pavadīt Latvijas dzimšanas dienu, radot svētku noskaņu sev un savai ģimenei.

 
Foto: cita rota

Sagaidi svētkus, papildinot ikdienas apģērbu ar aksesuāriem

Radi sajūtu par svētku tuvošanos, laicīgi papildinot ikdienas apģērbu ar nacionālās simbolikas aksesuāriem. Šogad patriotisku piespraudīšu klāsts ir gana plašs, sākot ar lentīti un beidzot ar mākslinieku darinātām un stilizētām piespraudēm valsts karoga krāsās, kas nu jau rotā gandrīz katra Latvijas iedzīvotāja apģērbu. Tāpat lieliski izskatās tautiska aproce, auskari vai kaklarota.

 
Foto: Latvijas tekstils

Sapos savu mājokli svētku noskaņās

Veicini svētku sajūtu, noformējot apkārtējo vidi atbilstoši valsts svētku tematikai. Piemēroti būs sarkanbaltsarkanie toņi un aktuālie tautiskie latvju raksti dažādos izpildījumos. Svētki ir iemesls piekārt baltus aizkarus un kopā ar bērniem nodoties rokdarbiem, gatavojot rotājumus ar tautiskām zīmēm. Tumši sarkanās un baltās mārtiņrozes ienesīs telpā rudens sajūtas un pieskaņosies patriotisko svētku noformējumam.

 
Foto: Penelopes tauriņi

Sapucējies par godu svētkiem

Latviešiem nav nekā svinīgāka par baltu blūzi un kreklu. Akcentam vīrieši var izmantot tautisku tauriņu, savukārt dāmas var pieskaņot svārkus ar latviešu rakstu zīmēm. Dodoties uz 18.novembra pasākumiem, būs patīkami ietīties mīkstā šallē ar Lielvārdes jostas rakstu.

 

Noskaties latviešu filmu uz lielā ekrāna

Iesāc svētku dienu, stiprinot latvisko garu un atbalstot latviešu kino režisorus. Patriotu nedēļā, no 11. līdz 18.novembrim, kinoteātris «Cinamon» piedāvā iespēju noskatīties lieliskas latviešu filmas: «Īvāns», «Prāta Vētra: Starp krastiem» un «Animācijas brigādes» filmu izlasi «RAI-BU-MI-ŅI».

 
Foto: AFI

Pavadi svētku dienu kopā ar ģimeni

Lai svētku diena būtu īpaša, kopā ar ģimeni apmeklējiet Nacionālo bruņoto spēku vienību militāro parādi, svētku koncertus, kino seansus, izstādes un tradicionālo svētku uguņošanu 11.novembra krastmalā. Atsvaidzini vēstures zināšanas un uzrīko ģimenei viktorīnu par Latvijai nozīmīgiem faktiem, un atceries par senioriem, viņiem noteikti ir interesanti atmiņu stāsti par valsts dibināšanu un šā notikuma svinēšanu.

 
Foto: Leta/AFP

Palutini ģimeni ar svētku pusdienām

Latviešiem svētkus patīk svinēt ar bagātīgi klātu galdu. Valsts svētki ir labs iemesls, lai liktu lietā balto lina galdautu un galdu rotātu ar sarkanu lenti vidū un trīsžuburu svečturi ar svecēm Latvijas karoga krāsās. Palutini ģimeni, galdā liekot iecienītāko ēdienu, un izbaudi kopā pavadīto laiku šajā brīvdienā.

Sadarbībā ar Lieni Jurkāni, tirdzniecības parka «Alfa» komunikācijas konsultanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu