Kā nenošaut greizi ar dāvanām jeb Pēdējā brīža špikeris

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tu vēl neesi nopirkusi visas Ziemassvētku dāvanas? Noteikti neesi vienīgā - Ziemassvētki ir katru gadu un radošai, atjautīgai, nepārspējamai dāvanu izvēlē tev arī jābūt katru gadu, tas nav viegli. Mēs esam sagatavojuši dāvanu špikeri - nekā pārsteidzoša, tikai atgādinājums par klasiskām lietām, kuras vienmēr var kalpot par lieliskām dāvanām, neapgrūtinot cilvēkus ar dāvanām, kuras pāris gadus klusi noput kādā plauktā, līdz tiek izmestas.

Kvalitatīva kosmētika

Nav būtiski, ka vannas istabas plaukti un spoguļgaldiņš jau liecas no pudelītēm, trauciņiem, tūbiņām un bundulīšiem - par kvalitatīvu kosmētiku ne tikai sievietes, bet arī vīrieši jūsmo vienmēr!

Tavs uzdevums noskaidrot, par ko viņš vai viņa priecāsies visvairāk – ekoloģisku pirts kosmētiku, matu kopšanas līdzekli, sejas krēmu utt.

Vispirms gan noskaidro, vai šampūnu, ko esi izvēlējusies dāvināt, apdāvināmais vispār lietos. Tas attiecas arī uz smaržām, krēmiem un citām kosmētikas lietām – cilvēka gaumi ir ļoti labi jāpazīst, lai apdāvinātais nejustos vīlies.

Grezna veļa

Protams, tikai savai otrajai pusītei un tikai ko skaistu un greznu, iespējams, nedaudz pikantu. Tikai tu zināsi un nojautīsi, kādu veļu izvēlēties, lai iepriecinātu, bet «nepāršautu pār strīpu».

Veļu vari dāvināt arī tuviniekiem - gan omīte, gan mamma priecāsies par siltu halātu.

Nedāvini veļu kolēģiem, pat ja tie ir ļoti mīļi!

Gardumi, našķi un citi ēdami smalkumi

Te ir vairākas iespējas – saldumi ir laba dāvana vienmēr (te gan padomā, vai cilvēks, kuram tu saldumus gatavojies dāvināt, necenšas atmest ieradumu našķēties ar saldām lietām). Izvēlies kvalitatīvas lietas! Te der likums - labāk mazāk, bet kvalitatīvāk. Nepērc kilogramu «zapteņu», labāk nedaudz lieliskas šokolādes!

Cilvēku, kuram patīk gatavot, vari iepriecināt ar labām garšvielām, mērcēm un citām ēdienu piedevām.

Vari izvēlēties kādus ekskluzīvus pārtikas produktus, kurus apdāvināmais novērtēs, – labu kafiju, tēju, konservus. Izvēlies ko tādu, kam tavs apdāvināmais nekad netērēs naudu, bet vēlēsies to nobaudīt. Uzdāvini komplektu suši pagatavošanai!

Labs alkohols

Laba vīna pudele ir lieliska dāvana, tāpat augstvērtīgs stiprais alkohols. Pudeli laba vīna vari nopirkt veikalā, vēl lieliskāk, ja vīns būs pašgatavots.

Tāpat pašgatavots dzērveņu vai aveņu liķieris būs laba dāvana. Iespējams, tev būs iespēja šo dāvanu nobaudīt kopā ar apdāvināmajiem!

Piedzīvojums, pārdzīvojums, kopā būšana

Uzdāvini lielisku piedzīvojumu – biļeti uz koncertu, teātra izrādi, fiziskām aktivitātēm – brauciens ar jahtu vai gaisa balonu, vienas dienas ceļojums uz pašmāju vai tuvējo kaimiņu skaistākajām vietām.

Šādu dāvanu vari uzdāvināt visai ģimenei vai draugu kompānijai, prieks būs dubults – gan dāvanas saņemšanas, gan izmantošanas brīdī!

Dāvana, kura saistīta ar hobiju

Te nevar nošaut greizi – spēles, atpūta, sporta pasākumi, mūzika, grāmatas, izglītošanās iespējas – jebkas, kas ļaus priekam kļūt lielākam. Uzdāvini iespēju mācīties vijoļspēli, ja tavs draugs pats to nesadūšojas sākt darīt!

Rokdarbi - pašu vai citu gatavoti

Pašgatavotas vai Ziemassvētku tirdziņā nopirktas praktiskas vai sirdi sildošas dāvanas – zeķes, šalles, cimdi, cepures, koka vai māla trauki, karotes, fotorāmīši, pirts piederumi – uzskaitījums varētu būt milzīgs.

Te jāievēro zelta likums – par vismazāko nieciņu, kuru pagatavosi pati, tavi mīļie priecāsies līdz asarām, turēs goda vietā, leposies un rādīs citiem. Bet, ja tirgū izvēlētā manta būs bezpersoniska, bez praktiska lietojuma un tās kvalitāte būs ne pati spožākā, tad šāda manta noputējusi stāvēs kādā plauktā un tikai apgrūtinās mājas saimniekus.

Vienmēr īpaši pārdomā, pirms dāvini dažādus sīkumus – labāk to nedarīt, ja tas ir tikai «ķeksītim».

Klasika vīrietim - kaklasaite vai tauriņš

Cik nav dzirdēts, ka vislielākās galvassāpes dāvanu izvēlē sagādā vīrieši. Ko lai dāvina? Mūžīgais komplekts - «šlipse un odekolons». Bet kāpēc ne? Skaista kaklasaite vai tauriņš ir lieliska dāvana, protams, ja vīrietis uzvalku velk biežāk nekā tikai izlaidumā un kāzās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu