Pirmais ziemas gaisa balonu festivāla «Love CUP 2016» lidojums ir noticis! Līdz rekordam viena diena!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12. februārī notika pirmais ziemas gaisa balonu festivāla «Love CUP 2016» lidojums, līdz ar to festivāls, kura laikā 14. februārī tiks uzstādīts arī pasaules Ginesa rekords «Lielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits», ir oficiāli sācies.

«Kā bija iecerēts, šajā dienā gaisa baloni ar lidojumu rotāja debesis Jēkabpilī, kā arī Salas, Viesītes un Krustpils novadā. Jēkabpilī gaisa baloni pacēlās no promenādes Daugavas krastā, tādējādi sagādājot krāšņu notikumu ne vien vietējiem iedzīvotājiem, kas dzīvo Daugavas abos krastos, bet arī pār tiltu braucošajiem. Speciāli vērot notikumu bija ieradušies arī skatītāji, kas par krāsainajiem baloniem pauda sajūsmu un prieku.

Lieliskas emocijas un krietnu devas krāsas gaisa baloni sagādāja arī Salas novada Biržos, Viesītes novadā pie kultūras nama un trijos pagastos Krustpils novadā - Krustpilī, Vīpē un Atašienē.

Visi lidojumi noritēja veiksmīgi, lai arī šajā dienā Jēkabpils pusē valdīja sarežģīti meteoroloģiskie apstākļi. «Šodien nav pats labākais laiks lidojumam gaisa balonā, jo vējš, lai arī pūš ar lidojumam pieļaujamo ātrumu, tomēr ir gana spēcīgs. Festivāla direktors, drošības speciālists un meteorologs deva zaļo gaismu lidojumam, taču ar piebildi – galalēmums par to, doties lidojumā vai ne, jāpieņem pilotam. Man ir prieks, ka, izvērtējot visus apstākļus, piloti lielākoties savus balonus cēla gaisā un lidojumi notika, taču respektēju un pieņemu arī to, ka daži piloti šodien no lidojuma atturējās. Pašai man šis bija pirmais lidojums ar sirds formas balonu, ko uz Latviju atvedusi Krievijas pilote. Jāatzīst, pilotēt formas balonu ir citādi nekā ierasto kupolu, taču viss izdevās labi. Šobrīd jau notiek gatavošanās vakara aktivitātēm, kad baloni spīdēs un, gribas ticēt, katra sirdī nesīs prieku,» stāsta gaisa balonu festivāla «Love CUP 2016» direktore Inga Ūle.

Atbilstoši festivāla programmai vakarā Jēkabpils pilsētas, kā arī Salas, Viesītes un Krustpils novada iedzīvotājus gaisa baloniem bija iecerēts priecēt ar vakara spīdēšanu. Diemžēl vējš pieņēmās spēkā un atnesa arī lietu, tāpēc šīs aktivitātes nācās atcelt. Tas gan nenozīmē, ka viss zaudēts, – līdzīga pasākumu programma gaisa baloniem iecerēta arī sestdien.

Arī 13. februārī Jēkabpilī, kā arī Salas, Viesītes un Krustpils novadā no pulksten 10.00 līdz 11.00 notiks gaisa balonu lidojumi. Iedzīvotājiem gan jārēķinās, ka meteoroloģisko apstākļu dēļ lidojuma laiks var būt pārcelts uz vēlāku laiku vai atcelts. Savukārt sestdienas vakarā katrā pašvaldībā risināsies arī gaisa balonu degļu parāde cauri pilsētai vai novadam, kā arī balonu spīdēšana un atsaites lidojumi. Precīza informācija par gaisa balonu aktivitātēm lasāma katras pašvaldības interneta mājaslapā: www.jekabpils.lv, www.salasnovads.lv, www.viesite.lv un www.krustpils.lv.

Ziemas gaisa balonu festivāla organizatori gan uzsver, ka pirmais un svarīgākais uzdevums ir drošība, tāpēc katra iecerētā aktivitāte tiks īstenota tikai ar tādu nosacījumu, ja meteoroloģiskie apstākļi ļaus to veikt droši. «Ir ieguldīts daudz darba, lai Latvijai izdotos uzstādīt mīlestības rekordu, ir saņemts atbalsts un atsaucība gan no pilotiem, gan sadarbības partneriem. Visi tic un vēlas, lai notiktu iespējami daudz festivāla lidojumu, lai mums izdotos uzstādīt arī Ginesa rekordu, taču par visu svarīgāka ir drošība. Tāpēc nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā aktivitātes ar gaisa baloniem var mainīt norises vietu vai tikt atceltas. Tādēļ iedzīvotajiem jāseko līdzi aktuālajai informācijai projektā iesaistīto pašvaldību interneta vietnēs un atbilstoši tai arī jārīkojas,» uzsver Inga Ūle.

Jau ziņots, ka laikā no 11. februāra līdz 14. februārim Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados risināsies mīlestības tēmai veltīts un Latvijā nebijis ziemas gaisa balonu festivāls «Love Cup 2016». Festivāla kulminācija notiks 14. februārī, Sv. Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā, 50 pāri uzstādīs pasaules Ginesa rekordu – «Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits»!

Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborne wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu. Ginesa rekorda uzstādīšanas norise tiks filmēta un tiešraidē translēta LMT lietotnē straume.lmt.lv, kā arī portālā TVnet.lv. Ginesa rekorda uzstādīšanas norise tiešraidē tiks translēta arī televīzijas kanālā Rīga24TV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu