Sipeniece-Gavare: Ja jūs zinātu, kā man 8.marts riebjas!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stopkadrs no video

Līdz ar 8.marta pienākšanu klāt ir arī saruna ar ceturto mūs iedvesmojošo sievieti - televīzijas un radio zvaigzni Baibu Sipenieci-Gavari. Intervijā ar TVNET Baiba atklāj, cik ļoti un kādēļ viņai nepatīk Sieviešu diena - 8.marts.

Sarunā ar TVNET televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare komentē, ka laika gaitā ir mainījušies likumi un tikumi, kā arī sabiedrības attieksme pret sievieti, bet pati būtība gan ne: «Sievietes galvenais uzdevums ir nākt pasaulē un mēģināt radīt pēcnācējus. Un pēc tam, ja tas ir iespējams, atstāt aiz sevis vēl kaut kādas skaistas un paliekošas lietas!»

Balts un melns

«Pasaulē viss darbojas līdzsvarā un uz pretmetiem. Ja nebūtu melns, mēs nezinātu, kāds izskatās balts. Ja nebūtu vīrieša, kuru dēļ mēs varam justies sievišķīgas, tad tam visam nebūtu jēgas,» runājot par sievišķīgumu, stāsta Sipeniece, piebilstot gan, ka

sievietei jāizskatās labi ne tikai, kad pie apvāršņa parādījies vīrietis.

Vīrietis un sieviete

Pa īstam sievišķīgi radio raidījumu vadītāja jūtoties tikai tad, kad saņem komplimentus un jūt vīrišķīgu atbalstu, kad pašai nav jāveic smagie darbi un jārisina lielie dzīves uzdevumi.

«Nevajag sievietei pārvērsties par vīrieti un pārņemt vīrieša funkcijas!»

apgalvo Sipeniece, jo, ja vīrietis jūtot, ka sieviete pārņem viņa funkcijas, pats kļūstot sievišķīgāks. «Vai mēs pašas esam laimīgas tajā brīdī? Tad pašām nav jābūt pārsteigtām, ka vīrieši nav vīrišķīgi un ka tāds Klūnijs ir viens!» stāsta TV un radio zvaigzne.

8. marts

Sākot sarunu par šo datumu, Baiba Sipeniece-Gavare bez minstināšanās teic:

«Ja jūs zinātu, kā man šis datums riebjas!

Sāksim ar to, ka manā apziņā tas ir dziļi padomju laiku datums. Klāra Cetkina un Roza Luksemburga - sievietes, kas izskatījās pēc vīriešiem, cīnījās par sieviešu tiesībām, kas pašā būtībā nav slikta lieta. Bet tam visam bija sociālistiska nokrāsa.» Izstāstot vēsturisko 8. marta nozīmi, Baiba vēl piebilst: «Mani kā sievieti pazemo, ka mani vienu reizi gadā sveši vīrieši pēkšņi apsveic.

Sievietei jācenšas būt skaistai un sievišķīgai katru dienu, un viņai ar savu būtību, dzīvesveidu un attieksmi pret lietām ir jārada situācija, kad vīrietis grib tev katru dienu dāvināt ziedus!»

Sarunas noslēgumā Baiba piebilst, ka vēlētos, lai ikkatrs katru dienu dzīvotu ar tādu uzdevumu - ja ne izdarīt pasaulei kaut ko labu, tad vismaz kaut ko nesabojāt un nenodarīt kādam pāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu