Ķīmiskās un dārgās smaržas – kāpēc skaistums prasa pārāk lielus upurus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Skaisti smaržot vēlas visi. Nolūkā smaržot tā, lai iedvesmotu un lai galu galā nesmirdētu, jau gadsimtiem ilgi cilvēki ir meklējuši ideālo smaržu.

Mūsdienas gan nedaudz pārspīlē ar to ekstrēmo ķīmisko kokteili, ko piedāvā smaržu industrija. Iepazīstieties ar dažiem no 500 ķīmiskajiem smaržu elementiem – etanols, acetaldehīds, benzaldehīds, benzilacetāts, a-pinēns, acetons, benzilakohols, etilacetāts, linalools, a-terpinēns, metilēna hlorīds, stirēna oksīds, dimentilsulfāts, kampars un es varētu turpināt. Sajūta, ka esmu atpakaļ ķīmijas stundās. Turklāt ražotājiem nav jāuzrāda visas vielas, kas atrodas smaržās, īpaši savu smaržu «noslēpumus», kāpēc tieši šī smarža tā smaržo. Konkurences jautājums, saprotiet taču. Mums «kaķis maisā».

Šīs ķīmiskās vielas var izraisīt hipersensitivitāti,

mentālo apjukumu, muskuļu sāpes, astmu, vēdera pūšanos, locītavu sāpes, deguna blakusdobuma sāpes, acu kairinājumu, kakla sāpes, gremošanas problēmas, galvassāpes, galvas reiboņus,

asinsspiediena lēkāšana, klepus un, protams, arī ādas kairinājumu. Un tas ir tikai aisberga gals. Acetaldehīds ir iespējams cilvēka kancerogēns (es nešaubos, ka ir). Burtiski – kancerogēno vielu koktelis par 60 eiro, ko lietot katru dienu. Dzīvnieku studijās stirēnu oksīds izraisa depresiju (man ļoti žēl to dzīvnieku, kam cilvēku muļķības dēļ ir jācieš eksperimentos). Toluens jeb metil benzēns ir neirotoksīns, kas var izraisīt galvassāpes, atmiņu zudumu, pat dzirdes un redzes problēmas. Par vietām, kur tiek smērētas smaržas – šie ir Marmas punkti, aiz ausīm, padusēs un sirds rajonā – spēj aizvērt sirdi. Burtiski.

Man nav nekas pret skaisti smaržojošiem cilvēkiem vai pret industriju, kas it kā jau dara labu darbu (vai arī tomēr pelna naudu?). Man ir liela pretestība pret to, ko tas nodara cilvēka enerģētiskajai sistēmai – lai būtu precīzāk – aurai, čakrām, Ojas (dzīvības esence) un mūsu garīgajai izaugsmei. Kad atnāk klients, kas ir iesmaržojies ar ķīmiskajām smaržām «aiztaisīts» ir arī potenciālais informācijas lauks, «aizvērtas» ir čakras un enerģijas cirkulācija. Dažkārt ir pat grūti strādāt ar šādu cilvēku, jo sajūta, ka viss ir sasprindzis, uzvilkts un nobīdīts. Cilvēks ir tā kā sakodēts ar visu šo ķīmisko kokteili, un arī smadzenes – mūsu mīļotās smadzenes ir sakodētas un pa mazam arī saindētas. Reiz sieviete, kas nedēļu pavadīja garīgā retrītā un staroja kā maija saulīte, uz prombraukšanu iepūta savas mīļākās smaržas. Vērojot viņu, likās, ka viss – viss ir aizvēries ciet. Viņa tika nosūtīta uz dušu, un tad es arī sapratu, cik toksiski uz garīgo telpu iedarbojas smaržas.

Saindēts ēteris ir smacējošs mūsu apziņai.

Daudzas sastāvdaļas smaržās izmaina hormonu līdzsvaru – kas ved pie attiecīgiem psihoemocionāliem traucējumiem. Iespējams Tavas dzīves depresijas cēlonis ir smaržas… Pat, ja ideja par skaisti smaržojošu ķermeni ir skaista, tam ir savas sekas. Ilgstoši lietojot, tas teorētiski varētu izraisīt arī neauglību un apgrūtinātu menopauzi, kas atkal ārstējas ar ķīmiskiem hormonu preparātiem un antidepresantiem. Un mēs atkal nonākam apburtā lokā.

Īpaši jāuzmanās no tām smaržām, kam nav norādīts sastāvs – jo tur ir bīstamība «uzrauties» uz īpaši krāšņu kokteili ar noslēpumu.
Kamēr citi turpina lietot smaržas, Tev ir iespēja izvēlēties alternatīvas – dabiskās ēteriskās eļļas, kas ne tikai labi smaržo, bet tām piemīt dziedējošs efekts. Manuprāt, ļoti efektīvs risinājums. Tām pietrūkst ilgstošas noturības, tās ātri iztvaiko – tieši tā, tieši tā dara īstas lietas – tās ātri izgaist. Tā dara ētera elements, to ilgstoši nevar noturēt. Nekas nav mūžīgs, ēteris ir elements kas ļoti smalka telpa starp mūsu šūnām. Enerģija, kas atrodas starp nervu galiem un mūsu audiem ir ētera elements. Šīs smalkās vibrācijas starp mūsu šūnās ir Apziņa, šeit ir visas mūsu domas, emocijas un izjūtas. Pievienojot dziedinošu smaržu mēs varam palīdzēt ķermenim labāk apstrādāt grūti saprotamas dzīves pinekļus, pievienojot toksisku ēteri mēs bloķējam savu apziņu. Un griežamies atkal un atkal savās problēmās.

Esi apzinīgs!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu