Jauns TV kāzu šovs «Pirmā deja»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi pāri no visas Latvijas izvēlas precēties tieši vasarā. Iemūžinot šos skaistos notikumus, jau no 18. augusta televīzija «STV Pirmā!» piedāvā jaunu pašmāju šovu «Pirmā deja». Katrā raidījumā diviem pāriem būs iespēja iemācīties neaizmirstamu deju profesionālu pasniedzēju vadībā, turklāt šis nebūt ne vieglais uzdevums būs jāpaveic tikai 10 dienu laikā līdz kāzām. Pēc tam, kad laulību dienā par pārsteigumu kāzu viesiem un radiem tiks nodejotas īpašās dejas, pāri tiksies ar žūriju – Agri Daņiļēviču, Ievu Kemleri un Lauri Subatnieku, kura noteiks uzvarētājus.

Šovā piedalās pāri ar minimālu dejošanas pieredzi – tāpēc tas būs arī īsts izaicinājums pasniedzējiem. Vai Viola Abramova, Liene Skulme,Deniss Tumakovs, Ieva Biteniece, Roberts Stripkāns, Marta Kalēja un citi horeogrāfi spēs 10 dienu laikā nodot jaunajiem pāriem savas zināšanas? Vai tik īsā laikā ir iespējams paveikt neiespējamo? Ko darīt pasniedzējiem, ja kāds no preciniekiem nedejo pat ballītēs? Kāda izdosies deja, ja vienīgā dalībnieku pieredze ir pirmajās klasītēs dejotas tautasdejas? Visbeidzot, vai pasniedzēju sarežģītās ieceres un treniņu laikā gūtās traumas neizjauks kāzas – uzzināsiet jau drīzumā, skatoties šovu «Pirmā deja»!

Vai laikmetīgā deja ir domāta kāzām?

Ierasti jaunais pāris kāzās dejo valsi, tērpušies baltā kleitā un uzvalkā. Tomēr šova pāriem tas nebūs ļauts. Pasniedzēji iecerējuši pārsteigt kāzu viesus ar atraktīviem dejas žanriem: laikmetīgo deju, zumbas, sambas, disko, hiphopa un citiem kolorītiem elementiem. Turklāt deju horeogrāfija ir piesātināta ar akrobātiskiem trikiem, kas pat var izrādīties bīstami dejotājiem, kuru fiziskā sagatavotība ir teju nekāda.

«Analizējot deju, var ļoti daudz pateikt par pāra attiecībām – ne vien par pagātnes un tagadnes, bet arī par nākotnes dzīves ceļu. Deja ir atklāta attiecību vizualizācija – pacietības un uzticēšanās eksāmens. Klasika kāzās ir nevainojams Vīnes valsis, taču mūsdienās pirmajā dejā drīkst būt arī laikmetīgās dejas elementi. Rezultāts un izcils priekšnesums kāzu viesiem nav pirmās dejas pašmērķis, daudz svarīgāks ir pats process, kā pāris vispār nonāk līdz šai dejai, līdz pašām kāzām… Svarīgākais ir izdejot savu mīlestību – tas ir skaists piedzīvojums, kas gadu laikā kļuvis par tradīciju un neatņemamu kāzu sastāvdaļu. Lieliski, ka divdesmit drosmīgi pāri ir piekrituši šim izaicinājumam un ir gatavi apliecināt savu mīlestību dejā, kas ietver gan mikroplastikas elementus un akrobātiskas lietas,» norāda šova žūrijas priekšsēdētājs Agris Daņiļēvičs.

Arī mūzikas izvēle atstāta pasniedzēju ziņā un būs netipiska – tādēļ redzēsim, kādas kāzu dejas tiks iestudētas pie Bermudu Divstūra «Ballējam, neguļam», Boney M «Sunny» un Līvu «Zelta sirds». Vai jaunajiem pāriem izdosies šo kompozīciju pavadībā sagatavot neaizmirstamu priekšnesumu? Vai būs kāds, kurš būs gatavs atteikties no dalības šovā pasniedzēju trako ideju dēļ?

«Nebijām domājuši, ka kādreiz piedalīsimies šovā, kur nu vēl saistītā ar dejām! Tas bija sarežģīti – gan emocionāli, gan fiziski, brīžiem likās pat neiespējami, jo papildus bija jākoordinē kāzu jautājumi. Normāli neesam gulējuši divas nedēļas, tika nomesti pāris kilogrami, bija daudz stresa situāciju un beigās temperatūra, jo slodze bija tik tiešām milzīga. Taču galarezultāts attaisnoja mūsu cerības! Deja tika apgūta, radi un draugi ļoti pārsteigti, emocijas neaprakstāmas un milzīgs gandarījums, ka mēs to paveicām!» smejot stāsta Viktorija, viena no šova dalībniecēm, kura savās kāzās dejoja basām kājām.

Ko redzēsim pirmajā šovā?

Jau 18. augustā skatītāji būs liecinieki divu pāru kāzu dejām. Pirmajā raidījumā sacentīsies Viktorija un Didzis, kuri jau piecus gadus ir sarakstījušies, taču šogad nolēmuši sarīkot īstas kāzas draugiem un radiem, kuri toreiz netika aicināti. Pāris ir no Aizkraukles un jau četrus gadus dzīvo Bavārijā (Vācijā), un audzina divus dēliņus. Viņi iepazinās, kad Viktorijai bija vien 17 gadu, savukārt Didzim 21. Pasniedzēja Agate Kļaviņa Sia dziesmas «Cheap Thrills» pavadījumā iecerējusi ugunīgu horeogrāfiju ar stāvēšanu uz galvas, ritentiņu mešanu un citiem akrobātiskiem trikiem – deja pārsteigs ne vien jaunā pāra radus un draugus, bet arī skatītājus!

Viņiem pretī stāsies Laima un Mārtiņš, kuri brīvajā laikā aizrāvušies ar boulingu. Abi iepazinās pirms septiņiem gadiem un pirmo reizi tikās pie Laimas pulksteņa. Pārim patīk avantūras, un tieši tādēļ viņi ir metušies arī šajā izaicinājumā. Viņu pasniedzējs Deniss Tumakovs «Boney M» leģendārās kompozīcijas «Sunny» ritmos iestudējis īstu kāzu disko ar līgavas mētāšanu un griešanu uz visām pusēm. Vai radiem šāda pirmā dejā būs pa prātam?

Kā viņiem klāsies neticami grūtajos mēģinājumos un kura pāra priekšnesums būs labāks – skatieties un vērtējiet no 18. augusta ceturtdienās plkst. 21.00 šovā «Pirmā deja» televīzijā «STV Pirmā»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu