Evans Ganns: ...nekas nav seksīgāks par sievieti, kas bārā pasūta viskiju

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viskija oficiālais sākums tiek datēts 15. gadsimtā, bet tā saknes meklējamas jau daudz senāk. Viskijs nes sev līdzi gadsimtiem veidotu raksturu, uzkrātus stereotipus un mazliet biedējošu tēlu, bet DIAGEO single malt viskija vēstnesis Evans Ganns (Ewan Gunn) atklāj noslēpumus un lauž stereotipus par šo skarbo dziru.

Viskijs piedāvā vienas no plašākajām garšu niansēm visu alkoholu vidū. No saldeni svaigas garšas tas var aiznest dūmakaini visstingrākajā baudījumā, tādējādi ļaujot ikvienam atrast sev tīkamu garšu. Evans Ganns gan norāda: tāpat kā ar jebkuru citu dzērienu baudīšanu, arī viskija dzeršanai ir jāuztrenē garšas kārpiņas.

Ūdens pievienošana viskijam ir viens no veidiem, kā atvērt tā smaržas kompozīciju un ļaut viskiju iepazīt smaržojot, tādējādi arī veidojot savu pieredzi. Tikai ejot caur to, ir iespējams iemīlēt un atrast savu viskiju.

Vienam tā būs svaigi nopļauta zāle, citam - tikai iekosts ābols.

Nav pareizu vai nepareizu viskija dzeršanas veidu - ir jāmēģina, jāatrod savs un jādzer tā, kā vislabāk garšo. Būt atvērtam sev un nepakļauties citu noteiktajiem standartiem - tas ir veids, kā atrast ieejas durvis uz viskija pasauli. Viena no neparastākajām kombinācijām, ko baudījis DIAGEO single malt viskija vēstnesis, ir viskijs ar kokosriekstu ūdeni.

Viskija dzeršanas tradīcijas ir vienlīdz spēcīgas visā pasaulē, neatkarīgi no ģeogrāfiskā novietojuma un dzimuma. Grieķija un Argentīna ir vienas no pasaulē lielākajām viskija patērētājām, kaut stereotipiski liktos, ka viskijs vairāk tiek dzerts aukstajās zemēs.

Tāpat arī sieviešu un vīriešu viskija dzērēju īpatsvars ir gandrīz vienāds.

Evana ikdiena sastāv no ceļošanas, sarunām un zināšanām. Tas ir ne tikai aizraujoši, bet arī grūti, tomēr lielāko gandarījumu sniedz tie mazie mirkļi, kad nezinātājs ir ieinteresējies par viskiju un acīs parādās patīkama dzirkstelīte, kas nodod skeptisko viskija nedzērāju.

Viskija niansētā daba ļauj tam veidot saderību ar dažādiem ēdieniem. Atkarībā no viskija īpašībām tas var būt gan kā aperitīvs, gan kā piedeva austerēm vai pat tādiem saldajiem kā créme brûlée. Gaļa, zivs, dārzeņi, saldie un pat augļi - pareizajās kombinācijās tie visi rod draudzību ar īsto viskiju.

Viskija dažādā būtība uzrunā arī sievietes - 40% viskija darītavu pieder sievietēm, DIAGEO single malt vēstnesis lepojas atkal un atkal lauzt stereotipus un ļaut ieraudzīt viskiju pavisam citā gaismā. Cardhu

viskija zīmols ir sievietes dibināts 19. gadsimtā,

13 gadu nelegāli vadīts, un viņas vīrs par to trīs reizes ir saņēmis cietumsodu, jo neviens neticēja, ka viskija ražotni vada sieviete.

Par single malt viskiju tiek atklāts vēl kāds jauns fakts - oriģināli Džeimss Bonds grāmatās dzer Talisker viskiju.

Evans, vienlaikus laužot stereotipus un tos radot, ļaujas trim pamatvērtībām: viskijs piestāv Ņujorkai,

nekas nav seksīgāks par sievieti, kas bārā pasūta viskiju,

un viskijs ir vienkārši jāpamēģina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu