Rīgas Lutera draudze īpašā dievkalpojumā pieminēs mirušos bērnus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ckmck

Trešajā adventē, svētdien, 11.decembrī, plkst.12.00 Rīgas Lutera draudze Torņakalnā aicina uz īpašu dievkalpojumu ar aizlūguma brīdi mirušo bērnu piemiņai. Sevišķi aicināti tie, kuri piedzīvojuši bērna zaudējumu. Lai pieminētu bērnus un atgādinātu pasaulei, ka viņi bija ļoti gaidīti, mīlēti, īsti, patiesi un neaizmirstami, pēc dievkalpojuma pie baznīcas gaisā tiks palaisti simtiem balonu.

«Kopīgais brīdis baznīcā būs mierpilns atgādinājums par šo bērnu atstāto gaismu, kas turpina starot no viņu nenodzīvotajām dzīvēm šeit un no tā ceļa, kurā viņi ir tagad - taipus redzamajam. Tā būs dziedinoša kopābūšana, kas ved pie lielāka sirdsmiera, un skatīšanās tajā, kas mūsu bērnos nekad nav dzimis, bet vienmēr ir bijis, tāpēc nekad nevar nomirt un beigties,» skaidro Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Linards Rozentāls.

Dievkalpojums Rīgas Lutera draudzē ietver vairākus vēstījumus: atbalstu un iedrošinājumu vecākiem, kas sēro; apliecinājumu bērniem, ka par viņiem joprojām tiek domāts, ka viņu pietrūkst un ka viņus ļoti mīl. Tā ir arī ziņa draudzēm, baznīcām, citām garīgām kopienām, ka mūsu bērni pieder tai pašai garīgai kopienai, draudzei un baznīcai, kurai piederam arī mēs. Viņi ir Dieva bērni un, ja arī nav kristīti uz zemes, tad ir kristīti debesīs, un ir Debesu valstības mantinieki kā dzīvi zari pie īstā vīna koka un nekas, un neviens un nekas nespēj viņus no šīs kopības šķirt.

11.decembrī visā pasaulē ar dievkalpojumiem, dažādiem pasākumiem un īpašu gaismas akciju, plkst.19.00 pēc vietējā laika iededzot svecītes, cilvēki piemin savus pāragri mirušos dēlus, meitas, brāļus, māsas, mazbērnus. Šī gaismas akcija 1997.gadā sākās kā dažu cilvēku iniciatīva tīmeklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu