Liek pamatus gudrākai sabiedrībai — Rīgā atvērts mūsdienīgs prāta attīstības centrs «Domātprieks»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvija var lepoties ar dambretes meistariem, kuri izcīnījuši čempionu titulus starptautiskos turnīros, tomēr prāta spēļu prestižam un popularitātei sabiedrībā vēl ir kur augt. Lai iepazīstinātu bērnus ar vienu no daudzpusīgi visattīstošākajām prāta spēlēm — dambreti, Rīgā, Teikā, atvērts mūsdienīgs prāta attīstības centrs «Domātprieks», kurā jaunajai paaudzei ir iespēja attīstīt spriestspēju, loģisko un telpisko domāšanu, mērķtiecību un citas dzīvē noderīgas prasmes titulētu treneru vadībā.

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» rīko dambretes nodarbības sākumskolas vecuma bērniem (6–8 gadi). Tā komandā ir augsta līmeņa dambretisti, kas apvienojušies kopīgam mērķim — nodot savas zināšanas jaunajai paaudzei un rūpēties par šā sporta veida attīstību Latvijā. «Domātprieka» galvenā trenere ir centra idejas līdzautore Oļesja Abdullina — vairākkārtēja Eiropas un Krievijas čempione dambretē sieviešu un jauniešu konkurencē. Viņa guvusi uzvaras arī pasaules čempionātā dambretē jauniešiem un sievietēm, kā arī apbalvota ar bronzas medaļu pasaules čempionātā dambretes ātrspēlē un blicā sieviešu konkurencē. Iepriekš trenere darbojusies Krievijas klubā «Bashneft», kas saņēmis arī ievērojamu valsts atbalstu. Šobrīd Oļesjas mērķis ir strādāt, lai arī Latvijā valstiskā līmenī tiktu pievērsta lielāka uzmanība prāta sporta attīstībai. Godalgoto «Domātprieka» treneru vidū ir arī pieredzējušie dambretisti Andrejs Cehanovičs un «Domātprieka» vadītājs Roberts Misāns.

«Ar prāta attīstības centru «Domātprieks» es vēlos radīt vietu, kur bērni var attīstīties, iemācīties domāt loģiski un jēgpilni pavadīt brīvo laiku.

Paša bērnībā dambretes spēle man ļāva apgūt to, ko skolā nemācīja, — stratēģisko un domāšanu tēlos.

Pateicoties šai spēlei, man labi padevās arī matemātika. Es vēlos celt prāta spēļu prestižu Latvijā, atbalstīt pasaules mēroga turnīru organizēšanu. Ticu, ka šo sporta veidu attīstība veido arī gudrāku sabiedrību. Bērni ir mūsu nākotne, tāpēc svarīgi jau no mazotnes, līdz 12 gadu vecumam, ielikt viņiem stabilu dzīves pamatu,» uzskata Roberts Misāns, prāta attīstības centra «Domātprieks» izpilddirektors un titulēts dambretists.

Dambrete ir prāta sports ar dažādām sarežģītības pakāpēm un smalkām niansēm.

Tā attīsta loģisko un telpisko domāšanu, uzlabo koncentrēšanās spējas, atmiņu un pašdisciplīnu,

kā arī iemāca apstrādāt informāciju, analizēt to un pieņemt lēmumu — tās ir prasmes, kas noder ne tikai skolā un karjerā, bet ir neaizstājamas arī mūsdienu dzīves ritmā kopumā. Piemērotākais laiks dambretes treniņu sākšanai ir 6–8 gadi — šajā posmā bērni ir spējīgi noturēt uzmanību un ir atvērti jaunu zināšanu apguvei. Līdzīgi kā mūzikā vai valodu apguvē, šis ir vecums, kurā ielikt pamatus labāko rezultātu sasniegšanai. Tas ir laiks, kad bērni ir sākuši skolas gaitas, un dambretes treniņi atvieglo mācību procesu, palīdzot strukturēt visu apgūto.

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» atrodas labiekārtotās, mājīgās telpās Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā. Centrs sniedz bērniem iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus, asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm un atgūt spēkus atpūtas zonā. Papildus dambretes treniņiem «Domātprieks» organizē izglītojoši izklaidējošu pasākumu «Prāta daudzcīņa» un piedāvā īslaicīgus aukles pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu