Madonna uzrunā Sieviešu gājiena dalībniekus Vašingtonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Popmūzikas karaliene, amerikāņu dziedātāja Madonna sestdien uzrunāja vairākus simtus tūkstošu cilvēku, kas Vašingtonā piedalījās demonstrācijā par sieviešu tiesību aizsardzību jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa pilnvaru termiņa laikā.

«Laipni lūgti mīlestības revolūcijā,» Madonna teica pūlim, kas jau vairākas stundas bija klausījies slavenību un cilvēktiesību aktīvistu runas. «Par sacelšanos. Par mūsu kā sieviešu atteikšanos pieņemt šo tirānijas laikmetu,» uzsauca mūziķe, norādot, ka šis ir laiks, kad būt atšķirīgam var tikt uzskatīts par noziegumu.

Viņa raksturoja, ka «šis ir šausminošs brīdis» pēc Trampa inaugurācijas, kas ir kā modinātāja zvans ASV.

Vienlaikus Madonna paziņoja, ka gājiens, kurā pulcējās pusmiljons cilvēku, apliecina, ka «esam tālu no beigām» un tas ir sākums revolūcijai, «cīņai par tiesībām būt brīviem, kādi esam, būt vienlīdzīgiem».

«Iesim cauri šai tumsai, un, sperot katru soli zināsim, ka mums nav bail,

ka neesam vieni, ka mēs neatkāpsimies, ka mūsu vienotībā ir spēks un nevienam pretējam spēkam nav iespēju uzvarēt cīņā pret solidaritāti,» teica Madonna.

Viņa piebilda, ka šis ir sākums «tik ļoti nepieciešamajām izmaiņām».

Pirms tam aktrise Skārleta Johansone pūli aicināja aizstāvēt sieviešu izvēles tiesības veikt abortu un cita veida aprūpi ģimenes plānošanas un ginekoloģijas jomā. Tramps ir paudis pretestību legāliem abortiem.

«Prezident Tramp, es par jums nebalsoju,» viņa paziņoja, uzsverot, ka vēlētos atbalstīt ievēlēto valsts galvu, bet «vispirms jums ir jāatbalsta mani» un visas citas sievietes, kam ir nepieciešama brīvi pieejama ginekoloģiskā aprūpe.

Protesta akcijas sestdien - dienu pēc Trampa inaugurācijas - notika visā pasaulē.

Visplašākā akcija norisinās Vašingtonā, kur plānoto 200 tūkstošu cilvēku vietā ieradušies apmēram 500 tūkstoši cilvēku, tādējādi piepildot visu plānoto gājiena maršrutu un formāli gājiens nemaz nevar notikt.

Arī Čikāgā ļaudis ir piepildījuši visu plānoto gājiena maršrutu, un gājiens pa pilsētu ir atcelts, tā vietā organizējot demonstrāciju.

Cilvēki lielā skaitā pulcējušies arī Ņujorkā un citās ASV pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu