Papusdienot veselīgi, bet ātri? Vai tas ir iespējams?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dienās, kad darba ir daudz, visbiežāk pusdienu pauzes ir tās, kas tiek nobīdītas mazāk svarīgo darāmo lietu sarakstā. Vēl trakāk – pusdienu pauzē tiek ieplānots aizskriet pie friziera, uztaisīt manikīru, izņemt kurpes no apavu darbnīcas vai noķert pēdējās atlaides veikalā. Tādas mēs, sievietes, esam – gribam visu paspēt un par savu veselību bieži vien piemirstam, jo ir taču svarīgākas lietas darāmas. Lai apmānītu vēderu, ieskrienam pēc smalkmaizītes tuvējā veikalā, paķeram trauciņā siera salātus vai kādu dienas piedāvājumu no tuvējās ēdnīcas. Tajā mirklī nepadomājam par to, ko ēdam, jo primāri ir nomierināt vēderu, lai varētu atkal ķerties pie darbiem. Tikai pēc laika jūtam nogurumu, enerģijas trūkumu un vēl pēc laika brīnāmies par liekajiem kilogramiem, kas nez no kurienes ir uzradušies, jo neko daudz pa dienu taču neēdam!

Rīgā nav daudz vietu, kur var tikt pie ātras, bet veselīgas maltītes. Ir pieejamas ēdnīcas tipa pusdienu vietas, kur ēdiens tiek turēts siltuma vitrīnā stundām ilgi, bieži ir eļļains, un ēdiena aromāts apģērbā un matos saglabājas visas dienas garumā. Ir opcija paķert kaut ko no veikala, bet izvēles iespējas parasti ir salāti, kas bagāti ar majonēzi vai krējumu, kāda maizīte, un tas arī viss.

Vai esi padomājusi, kādu iespaidu šīs ātrās un neregulārās uzkodas atstāj uz tavu veselību un gurnu apkārtmēru?

Vislabāk būtu aiziet uz restorānu, pasūtīt kvalitatīvas pusdienas, nesteidzīgi paēst un enerģijas pilnai atgriezties pie darbiem. Bet kurai no mums ir laiks gaidīt apkalpošanu, tad vēl gaidīt, kamēr ēdienu pagatavo, un visbeidzot sasaukt viesmīli, lai varētu norēķināties? Varētu ēdienu ņemt līdzi no mājām, bet katru dienu gatavot veselīgu maltīti ir tik laikietilpīgi..

Tāpēc patīkams pārsteigums ir nesen atvērtais bistro BALTS. Tur

visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas sous-vide metodē, kas nozīmē lēnu gatavošanu vienmērīgā temperatūrā noslēgtā vidē.

Šādā veidā gatavots ēdiens saglabā savas vērtīgās uzturvielas, bet pats labākais ir tas, ka ēdienam gatavošanas procesā, netiek pievienotas taukvielas vai treknas mērces, tāpēc tas neradīs smaguma sajūtu un neietekmēs negatīvi tavu veselību un augumu. Visi ēdieni ir tīri, svaigi, pārskatāmi.

Foto: publicitātes

Suši, salāti, veselīgas uzkodas un deserti ir pieejami uzreiz. Tie tiek gatavoti visas dienas garumā un izvietoti vitrīnā, kurā ērti apskatīt kastītēs kārtotos ēdienus. Patīkams pārsteigums ir zupas, ko vari iegādāties pa ceļam uz darbu vai mājām. Tev atliek trauciņa saturu pārliet ar karstu ūdeni un apmaisīt, lai varētu baudīt zupu jebkurā sev izdevīgā brīdī. Silto ēdienu tev pagatavos individuāli pēc pasūtījuma, bet arī tas nebūs jāgaida ilgi – nepilnas 8 minūtes, un tev tiks pasniegts siltais ēdiens.

Foto: publicitātes

Visiem ēdieniem ir pievienoti zaļumi - salātu lapas, sojas pupiņas vai zaļās sviesta pupiņas. Ir tik ērti pa ceļam ieiet, ātri izvēlēties sev veselīgu maltīti un baudīt to uz vietas vai paņemt līdzi, lieki negaidot un netērējot ne minūti sava tik dārgā laika.

Foto: publicitātes

Atvadies no neveselīgām pusdienu pauzēm un pamēģini BALTS ēdienus. BALTS tik tiešām ir balts visās jomās – gan telpa patīkami minimālistiska un svaiga, gan apkalpošana jauka, gan ēdiens dievīgs un viegls. Un viss ir tik ātri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu