Jauns eksperts: psiholoģe Karīna Andersone (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karīna Andersone, Intellego konsultante psiholoģe, Latvijas Kognitīvi biheiviorālās terapijas asociācijas biedre. Iztaujā viņu logā "Jautā speciālistam"!

Karīna Andersone ir personības attīstības konsultāciju kompānijas "Intellego" konsultante un Rīgas speciālās pamatskolas – attīstības centra psiholoģe, iepriekš strādājusi vairākos psiholoģiskās palīdzības centros. Psihologa profesionālo kvalifikāciju un maģistra grādu klīniskajā psiholoģijā ieguvusi Latvijas Universitātē. Šobrīd ir Latvijas kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas biedre un piedalās kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas apmācībās.

Karīnas darba pieredze pēdējos desmit gados ir bijusi saistīta ar dažāda vecuma cilvēku psiholoģisko konsultēšanu. Skolā viņas darba fokuss ir mācīšanās traucējumi, hiperaktivitāte un citas mācīšanās grūtības; Karīna veic psiholoģisko izpēti, attīstības plānu izstrādi un individuālu konsultēšanu bērniem un jauniešiem.

Kompānijā „Intellego” Karīna sniedz psihologa konsultācijas, pamatā balstoties kognitīvi biheiviorālās terapijas metodēs, un piedāvā personības un intelekta novērtēšanu.

Nereti mēs mēdzam „iestrēgt” savos pieņēmumos par lietu kārtību, nesekmīgos rīcības modeļos vai neticībā saviem spēkiem tikt galā ar kādu konkrētu situāciju vai uzdevumu, kas kļūst par šķērsli mūsu attīstībai un neļauj justies laimīgiem. Psihologa konsultācijas Karīna redz kā iespēju paskatīties uz sevi „spogulī”. Viņa ir pārliecināta, ka personības izaugsmi var panākt ar ciešu, līdzatbildīgu sadarbību ar klientu. Viszinošākais cilvēks par sevi esam mēs katrs pats, taču psihologs ar savām zināšanām un profesionālo pieredzi var veicināt spēju ieraudzīt sevi un situācijas no atšķirīga skatu punkta, skaidrāk apzināties savas spēcīgākās puses un attīstības zonas un saskatīt jaunus risinājumu veidus, ja iepriekšējie vairs nedarbojas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu