Aromātiskās vannas burbuļbumbas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Garie, tumšie rudens un ziemas vakari rosina darboties. Var pavadīt laiku pie televizora, lasīt grāmatu vai arī iemācīties ko jaunu, piemēram, pagatavot vannas burbuļbumbu.

Veidojam paši

Burbuļbumba veikalā maksā vairāk nekā latu, taču, gatavojot pašiem, izmaksas ir krietni mazākas, turklāt izstrādājums iznāks tieši tāds, kādu vēlamies.

Lai pagatavotu burbuļbumbu, nepieciešams 50 ml sodas, 25 ml kartupeļu cietes, 25 ml citronskābes, 2,5 ēdamkarotes kosmētikas eļļas, ēteriskā eļļa smaržai (daži pilieni), sausās piedevas un spirta šķīdums (šņabis, smaržas, kliņģerīšu tinktūra u. c.).

Vēl jāsagādā pāris bļodiņu, dozators un apaļš trauciņš — formiņa bumbu pagatavošanai.

Kā pagatavot?

Atsevišķos traukos sajauc sodu ar cieti un citronskābi ar kosmētisko un ēterisko eļļu. Visu rūpīgi ar rokām samaisa, līdz veidojas viendabīga, nedaudz lipīga masa. Svarīgi, lai masā nebūtu kunkulīšu. Ja tā ir pārāk sausa, var pievienot vēl nedaudz eļļas vai uzsmidzināt kādu spirtotu šķidrumu, piemēram, smaržas.

Kad tas ir izdarīts, var ļaut vaļu fantāzijai, pievienojot papildu sastāvdaļas — krāsvielas, sausos materiālus, maltu kafiju, kaltētas rožlapiņas, jebko, kas patīk. Bumbās var iestrādāt rožu pumpuriņus, lavandas ziedus, kliņģerīšu ziedlapiņas, apelsīnu miziņas un daudz ko citu. Arī liepziedus, sūnas, magoņu sēkliņas, piparmētras, ķērpjus, vārdu sakot, visu, kas ir dabā.

Vienu dienu jāžūst

Kad masa ir gatava, var veidot bumbas. Trauciņu, kurā taps burbuļbumba, nedaudz ieeļļo. "Bumbas var veidot ar rokām, tad tās iznāks palielas, bet nebūs tik gludas. Var izlīdzēties ar mazām formiņām, frikadeļu veidojamajām knaiblēm vai ko citu," stāsta Inese. "Bumbas jāveido ļoti stingras, citādi tās būs trauslas un ātri sabirs."

Kad bumba saspiesta, to novieto uz šķīvja vai restītēm žūt. Tai ir jāžūst vismaz vienu dienu. Pēc tam bumbu ievieto kādā noslēgtā traukā vai katru iesaiņo atsevišķi un glabā sausā, tumšā vietā.

Der zināt!

Jo vairāk pievieno spirtotā šķidruma, jo bumba iznāk cietāka. Lai būtu lētāk, var izmantot pārtikas eļļu. Piemēram, mandeļu, valriekstu, vīnogu kauliņu vai arī bērniem paredzēto eļļu. Burbuļbumbas būtu jāizlieto triju mēnešu laikā, jo dabīgās ēteriskās eļļas izgaro, un aromātiskais efekts vairs nebūs tik liels.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu