Latvijas pirmā lēdija. Kas viņa ir?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/mike

Vakar Saeima par nākamo Valsts prezidentu apstiprināja Andri Bērziņu. Zināms, ka 66 gadus vecais politiķis bijis precējies, taču šobrīd dzīvo kopā ar aptuveni 30 gadus jaunāko novadnieci Daci Seisumu. Pāris kopā ir jau vairākus gadus un audzina sešgadīgu dēliņu.

Portāls TVNET noskaidroja, ka Seisuma ir sertificēta ārste interniste un pašlaik specializējas endokrinoloģijā Stradiņa slimnīcā.

Ārsts-internists vērtē cilvēka veselībā notiekošo kopumā un risina iekšķīgo slimību radītās problēmas.

Savukārt endokrinologs ārstē organisma iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbības traucējumus un ar tiem saistītās slimības.

Kāds Seisumas kolēģis sarunā ar TVNET pauda pārsteigumu par viņas attiecībām ar gados vecāko Bērziņu, kā arī to, ka speciāliste jau drīzumā kļūs par valsts pirmo lēdiju.

Nākamā prezidenta tagadējā dzīvesbiedre ir krietni jaunāka par viņu.

Seisumas saknes ir Vidzemē, no kurienes nāk arī Bērziņš. Viņa mācījusies Cēsu Valsts ģimnāzijā (kādreiz Cēsu 1. vidusskola).

Seisumas un Bērziņa kopdzīvē dzimis arī viņu kopējais dēls. Patlaban puikam, kura vārds ir Kristaps Andris, ir seši gadi.

Zināms, ka Bērziņam ir arī vairāki pieauguši bērni. Oficiāli viņam ir pieaugusi meita un dēls, taču izskanējusi informācija, ka

jaunievēlētajam Valsts prezidentam ir arī ārlaulības bērns, par kuru viņš nav rūpējies.

Jautāts par bērnu skaitu, Bērziņš savā pirmajā preses konferencē vien strupi atbildēja, ka bērnu skaits esot jāskatās viņa deklarācijā.

Valsts amatpersonu deklarācijā minēts tikai mazākais dēls Kristaps Andris, kā arī pieaugušais dēls Aigars Bērziņš un meita Eva Manavaduge. Meita Eva ieguvusi labu izglītību un patlaban strādā Zviedrijā, taču izskanējis, ka dēls gan vairāk paļaujoties uz tēva atbalstu.

Dzīvesbiedri līdzi neņems

Iztaujāts par to, kā plāno atrisināt valsts pirmās lēdijas jautājumu, Bērziņš jau brīdi pēc balsojuma apgalvoja, ka šai amatā galvenokārt strādās viens un kopā ar savu dzīvesbiedri kaut kur oficiāli dosies, tikai nepieciešamības spiests.

Pirms ievēlēšanas Bērziņš pastāstīja, ka mājinieki ceturtdienas rītā bijuši bēdīgā noskaņojumā, pavadot viņu uz Saeimu. Šādu mājinieku reakciju varot saprast, jo jebkuras lielas pārmaiņas dzīvē raisa satraukumu.

Portāls TVNET aicināja Seisumu uz sarunu, taču viņa atbildēja, ka nav gatava runāt.

Tagadējā prezidenta Valda Zatlera kundze Lilita Zatlere bieži dodas līdzi prezidentam viņa gaitās. Arī pirmā atjaunotās Latvijas prezidenta Gunta Ulmaņa dzīvesbiedre Aina Ulmane pavadīja savu vīru svarīgākajos notikumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu