Partnera sportošana varot liecināt par attiecību krīzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr / Mart1n

Ja stabilās attiecībās esošs cilvēks pēkšņi sāk zaudēt svaru, tā var būt viena no pazīmēm, ka viņš slepenībā gatavojas savu otro pusīti pamest, tā, atsaucoties uz kāda pētījuma datiem, raksta "Daily Telegraph".

Pētījumu veikuši sociologi no Vācijas pilsētas Heidelbergas. Viņi skaidro, ka pētījuma pamatā ir senā patiesība, ka stabilās attiecībās esoši cilvēki ir tendēti justies brīvi, tāpēc nereti pieņemas svarā, nejūtot spiedienu "būt pievilcīgiem".

"Savukārt, kad jūs meklējat jaunu partneri, jūs cenšaties būt tik slaids un izskatīgs, cik iespējams," saka pētījuma vadītājs Tomass Kleins.

"Attiecībās esoši cilvēki savukārt izjūt mazāku spiedienu un nereti pieņemas svarā," viņš piebilst.

Kleins brīdina, ka partnera pēkšņa apsēstība ar sporta zāli vai diētām var būt viena no pazīmēm, kas liecina, ka attiecības nopietni sašķobījušās.

Krīze attiecībās nāk par labu svaram

Savukārt krīze attiecībās nereti novedot pie tā, ka labāku formu iegūst abi partneri. To veicinot gan stress, gan vēlme partneri noturēt, rūpīgāk piedomājot pie sava izskata.

Kopumā attiecībās esošie cilvēki vidēji sverot vairāk nekā cilvēki bez partnera.

Pētījumā piedalījušies vairāk nekā 2000 cilvēku vecumā no 16 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu