Vīrs varmāka. Esmu iemācījusies naktīs raudāt klusi (126)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/matchstick

Izdzirdot vārdu - vardarbība, mēs visbiežāk iedomājamies par sišanu. Arī sabiedrībā visbiežāk sišanai pievērš lielāku uzmanību. Ģimenēm, kurās notiek «roku palaišana», vismaz ir iespēja vērsties policijā ar iesniegumu. Bet kurš spēs Tevi pasargāt no emocionālās vardarbības? Iespējams, to nemaz sākumā nepamanām, taču pienāk brīdis, kad saproti - Tevi pazemo! Sākumā gribas to slēpt, jo ir tik neizsakāmi smagi kādam par to pastāstīt. Iekšēji cīnies pati ar sevi, jo laiku pa laikam aizdomājies - varbūt pati esi kaut kā izprovocējusi situāciju?

Pirmo reizi ar emocionālo vardarbību saskāros savu vecāku ģimenē, kur tiku pazemota gan emocionāli, gan arī fiziski. Bet jau toreiz biju drosmīga un meklēju palīdzību. Pagāja gadi, un man šķita, ka esmu veiksmīgi pārvarējusi šo dzīves posmu. Bet... lai kā man negribētos atzīt, tomēr šobrīd esmu «atmesta» atpakaļ. Esmu pieļāvusi emocionālu vardarbību pret sevi no, kā man šķita, vismīļākā cilvēka pasaulē - vīra.

No ārpuses neviens pats nepateiks

Visgrūtāk ir noticēt tam, ka es, tik ļoti strādājot ar sevi un pilnveidojot, esmu atkal turpat. Skatoties bildes populārajos sociālajos tīklos, nevienam pat prātā neienāk, ka iekšējā pasaule tik ļoti atšķiras no ārējās, jo mēs vienmēr esam smaidīgi un, kā citiem šķiet, - laimīgi. Bet patiesība ir tāda, ka jau sen nejūtos laimīga. Katru reizi pēc emocionālās lavīnas sev nosolos - nākamās reizes vairs nebūs! Bet ir arī nākamā un aiznākamā. Iesākumā tas bija kāds it kā neviļus izmests rupjš vārds, kas vēlāk pārauga par ikdienu. Jā, arī sākumā pēc katras šādas reizes bija atvainošanās un solīšanās, ka nekas tamlīdzīgs neatkārtosies. Principā šobrīd katrs lielāks vai mazāks strīds tiek pavadīts ar krāšņu lamuvārdu buķeti, un lieki piebilst, ka nav vairs pat atvainošanās.

Tas sāp... ļoti. Jau kādu laiku esmu iemācījusies raudāt klusi... tik klusi, ka naktīs vīrs to pat nepamana, lai gan guļ turpat blakus. Ja citi pirms gulētiešanas sapņo par to, kā nopirkt jaunu mašīnu, aizbraukt ceļojumā vai ko tamlīdzīgu, tad es klusībā kaļu plānu - kā izrauties, kā to visu pārtraukt?

Kas liek darīt otram pāri?

Šo savu stāstu nerakstu tāpēc, lai kāds mani pažēlotu. Jau esmu ceļā uz to, lai tas mani vairs neskartu. Bet es vienmēr domāju par to - kas liek otram cilvēkam darīt pāri? No tām sajūtām, kad pārlaimīga skrēju mājās, jo zināju, ka tur būs Viņš, kuru tik ļoti mīlēju, nav palicis pāri nekas. Lēnām, bet mērķtiecīgi mana mīlestība tika iznīcināta...

Komentāri (126)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu