Slavenajai Astrai Millei draud bezpajumtnieces statuss? (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kurš gan neatceras deviņdesmitajos gados populāro TV žurnālisti Astru Milli (61), kura nekautrējās ēterā runāt par daudzām kutelīgām un tajā laikā tabu tēmām. Šobrīd provokatīvās žurnālistes dzīvē iestājusies melnā svītra, kuras galu radošā personība neredz...

Kā raksta žurnāls «Privātā Dzīve» (PDz), Mille šobrīd dzīvo lielā trūkumā un viņai draud palikšana bez mājvietas - bezpajumtnieces statuss.

Jau pirms šīm nedienām Milli piemeklējušas smagas veselības problēmas - viņa pārdzīvojusi smagu asinsvadu saslimšanu un nesen arī gūžas operāciju.

Šī vasara ir beidzamā, kad Mille un viņas māte var dzīvot Tallinas ielas dzīvoklī, jo beidzas līgums un mājvieta ir jāpamet.

Astrai ir piešķirts arī maznodrošinātās statuss, kas šo situāciju nespēj risināt, jo veselības problēmu dēļ viņai nepieciešama aprūpe.

Par pansionātu Astra nevēlas dzirdēt, to salīdzinot ar ieslodzījuma vietu.

Viņas īpašumā neesot nekā vairāk kā gulta, pāris grāmatu, žurnālu kaudze un pāris maisu drēbju. Nav ne trauku, ne ledusskapja. Viņa neprot gatavot ēst, nav spējīga neko sagatavot, raksta PDz.

«Cienījamā žurnāliste nesaprot, ka kļūst aizvien vecāka, ir slima, nevar dzīvot viena pati kopā ar vecuma demences dēļ dienu un nakti aprūpējamu māti. Kad reiz iebraucām viņas apraudzīt mājās, aina pavērās skumja:

Astra nevar nostāvēt kājās, nevar paiet,

atkal kritusi, ir nobrāzumi, abas ar mammiņu dzīvo neēdušas,» žurnālam PDz Milles stāvokli raksturojis Rīgas 2. slimnīcas valdes priekšsēdētājs, traumatologs ortopēds Jānis Petronis.

Rīgas 2. slimnīcas sociālā darbiniece Ineta Pavloviča-Gleizde aicinājusi Milles draugus, bijušos kolēģus, Milles grāmatu izdevējus un citus atcerēties savulaik populāro žurnālisti un palīdzēt viņai.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu