Nedrīkst domāt: «savai sievišķībai pievērsīšos tad, kad bērns būs paaudzies!»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Piedzimstot bērniņam, sieviete kļūst par mammu. Tomēr šī jaunā loma viņai ir jāmācās un, lai to apgūtu, daba paredzējusi, ka sieviete šajā dzīves periodā ir pilnībā saistīta ar mazuli. Vairāk par to, kā tas ir – kļūt par māmiņu, stāsta psiholoģe Diāna Zande, arī Māmiņu Kluba semināru pasniedzēja.

Speciāliste atzīst, ka pirmajos mēnešos pēc dzemdībām ir pilnīgi dabiski, ka sieviete pilnībā nododas savai jaunajai – mammas lomai. Lai tā būtu sekmīga un sieviete varētu saskaņoties ar bērnu, viņai ir jākļūst par mammu gandrīz 24 stundas diennaktī.

«Daba ir paredzējusi, ka pirmajos mēnešos māmiņa ir ļoti atsaucīga bērniņa vajadzībām: viņa mazulīti bieži nēsā rokās, bieži liek pie krūts. Šajā dzīves periodā sieviete ir pilnīgi pārņemta ar mazuli, jo,

lai iemācītos viņu sajust un, lai iejustos mammas lomā, tā ir jātrenē,

tāpat kā jebkura cita prasme,» skaidro psiholoģe.

Pirmie mēneši pēc mazulīša nākšanas pasaulē ir periods, kurā sieviete arī atgūstas no dzemdībām. Šajā laikā dažkārt mazinās seksualitāte un arī partnerattiecību intensitāte, jo daba paredzējusi, ka šajā posmā sievietei jāpierod pie jaunās lomas.

«Dažas sievietes jau pavisam drīz pēc dzemdībām izjūt seksuālu tieksmi un spēj sevī savienot gan sievišķo, gan mātišķo, tomēr ir pilnīgi normāli, ja sieviete to nespēj un pirmajos mēnešos pēc mazulīša nākšanas pasaulē galvenokārt pievēršas tikai mammas lomai!

Šajā situācijā ļoti svarīgi, lai to saprastu vīrietis.

Protams, pēc bērniņa dzimšanas mainās arī viņa dzīve, tomēr ne tik krasi kā sievietei. Vīrietis joprojām turpina doties uz darbu, kamēr sieviete visu laiku pavada mājās, kopā ar mazuli,» stāsta Diāna Zande.

Kā, kļūstot par māmiņu, nezaudēt sievišķību?

Lai kļūstot par mammu, sieviete ar laiku varētu atgriezties arī pie sievietes lomas, psiholoģe atzīmē, ka

nedrīkst domāt: «Savai sievišķībai pievērsīšos tad, kad bērns būs paaudzies!»

«Kad tad viņš būs paaudzies? Tad, kad bērnam būs gads, desmit gadi vai varbūt tad, kad viņš precēsies? Kad tad viņš būs paaudzies tik ļoti, kad sieviete atkal varēs justies sievišķīgi un abi ar partneri atkal atgriezties pie savām partnerattiecībām?

Mammas loma mēdz ieilgt.

Turklāt daudzām sievietēm tā sagādā lielu prieku un gandarījumu, un dažkārt varbūt palīdz aizlāpīt kādus caurumus partnerattiecībās. Tomēr paļauties uz to, ka bērns piepildīs dzīvi, un to, ka viņš sniegs nedalītu mīlestību un uzmanību, ir ļoti riskanti! Tādēļ, lai tā nenotiktu, pašai sievietei ir jāuzņemas atbildība par to, kā viņa savieno mammas lomu ar sievietes lomu,» tā Diāna Zande.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu