1/3 Latvijas iedzīvotāju ķīviņa iemesls – netīrība mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: panth

Tikai nedaudz mazāk kā puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju regulāri rūpējas par sava mājokļa tīrību, un lielākoties šo pienākumu veikšana tiek atstāta vienīgi sieviešu pārziņā, liecina veiktā aptauja. Turklāt trešdaļa iedzīvotāju norāda, ka nevienlīdzīgā iesaiste uzkopšanā nereti izraisa nesaskaņas starp mājokļa iemītniekiem.

Absolūtais vairākums jeb 65% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sava mājokļa kārtības uzturēšanai velta vienu līdz četras stundas nedēļā.*

Divās trešdaļās gadījumu galvenās atbildīgās par tīrību miteklī ir sievietes,

bet starp vīriešiem mājokļa sakopšanu uzņemas vien desmitdaļa. Sievietes arī velta vairāk laika tīrīšanai - astoņas un pat vairāk stundas nedēļā. Interesanti, ka kaimiņzemē Lietuvā, kur notika tāda pati aptauja, rezultāts ir diametrāli pretējs – tur 67% mājokļu tīrīšanas darbi sadalīti vienlīdzīgi starp visiem ģimenes locekļiem, kamēr Latvijā tā pieņemts rīkoties tikai ceturtajā daļā ģimeņu.

Visvairāk laika mājokļos tiek veltīts grīdas tīrīšanai - vismaz pāris reizes nedēļā to veic 66% iedzīvotāju. Trešdaļa sava mājokļa grīdu slauka katru dienu un sūc ar putekļsūcēju vismaz pāris reizes nedēļā.

* Aptaujas autori - Samsung Electronics Baltics un pētījumu kompānijas GfK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu