Inese Dāvidsone: sievietes dzīvē skolo četrām lomām...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

«Egoiste» turpina atklāt dažādu sieviešu viedokļus par veselīgo «egoismu» un sievišķo būtību. Šoreiz savas pārdomas mums pauda apburošā hennas māksliniece, vēdiskā astroloģe, burvīga sieviete un vienkārši mīļa mamma saviem bērniem - Inese Dāvidsone.

Es sev pašai

Tik daudz lomu un tikai viena personība. Tik daudz personību un tikai viens cilvēks. Tik daudz masku un tikai viena seja. Tik daudz seju un tikai viena īstenība.

Mūsdienu sabiedrībā lomu spēles sen izgājušas ārpus teātra sienām. Laikmeta dinamika liek pašam būt ne vien režisoram un aktierim, bet arī sižeta pagriezienu autoram un visu lomu tēlotājam.

Sieviete ir viena

Viņa piedzimst kā sieviete un ir viena, un viņa nomirst kā sieviete un ir viena. Visus pārējos dzīves posmus piepilda uzdevumi, sūtības, būtības un lomas. Tajā viegli sapīties, apjukt, nomaldīties un sagurt. Tik daudz priekšstatu un ieteikumu. Tik daudz padomdevēju un tik maz tādu, kas patiesi ir ieinteresēti. Kad dzīves līkloči met kārtējo līkumu, iekšējā balss reizēm pieklust un ļauj kļūdīties atkal. Jo citkārt esi atteikusies ticēt tam, ko jūti un domā un kas šķiet pareizi.

Un kļūsti arvien vairāk apjukusi, vientuļāka, nesaprastāka un apmaldījusies pati sevī.

Lai tas kļūst par pagrieziena punktu apgriezties otrādi un meklēt atpakaļ ceļu pie sevis. Savas būtības un iekšējās balss.

Cilvēki ir egoisti. Pāri citu interesēm allaž tiek aizsargātas savējās. Un, izvēles priekšā esot, cilvēka eksistenciālais nosacījums diktēs izvēli sev par labu. Jo tas ir garants savai eksistencei un izaugsmei.

Tiklīdz sākam identificēt sevi ar to, kas mēs īstenībā neesam, – tā rodas veselības problēmas,

jo tas ir signāls par problēmām ar ego.

Māte, kalpone, sieva un mīļākā

Sievietes skolo četrām lomām – māte, kalpone, sieva un mīļākā. Katras nacionalitātes sievietēm vieglāk padodas dažas un grūtāk citas lomas.

Latviešu sievietes ir lieliskas mātes, lieliskas kalpones, ļoti cenšas būt labas sievas lomā, bet pavisam spēka neatliek mīļākās lomai.

Taču sievietes būtībai visatbilstošākā loma ir valdzinoša būtne, kas iemieso mīlestību, šarmu, kaisli un dzīves garšu. Kāpēc mēs ļaujam ikdienai un sevis uzliktiem pienākumiem atņemt to, kas mums sniedz vislielāko baudu un saskaņu ar sevi? Kāpēc mēs liedzam savu iekšējo spēku valdzinošajai maģijai valdzināt vīrieti, tādējādi vairojot savu garīgo līdzsvaru? Flirta koķetērija ir greznība, ko mēs pašas sev liedzam. Mēs saistām to ar priekšstatiem, dogmām, fantāzijām un aizliegto ideju. Bet tas ir tik dabīgi, sievišķīgi, valdzinoši un tik iztrūkstoši mūsdienu laikmetā. Bet flirts liek ticēt sev pirmkārt.

Un ticība sev sakņojas pārliecībā, kuras pamats ir ego.

Ego nav ļaunums

Tas nav jāapkaro. Tas nav jāizskauž. Ego ir mūsu karmas pamatā. Mēs realizējam savu karmu caur ego. Tas veido arī mūsu jauno karmu. Mums piedzimstot, ķermenī ienāk dvēsele, kas realizē ķermeni, notikumus, uzdevumus, veselību – visus dzīves aspektus tieši caur ego.

Mūsdienās daudz runā par transformāciju. Tas esot izaugsmes pamatā, un lielākā daļa jogas prakšu orientētas uz transformācijas procesa realizāciju. Taču visas transformācijas pamatā ir ego.

Mēs visu darām trīs iemeslu dēļ – sava labuma gūšanai, pieredzes gūšanai vai apziņas transformēšanai.

Katrs lolo savu domu par laimi. Tiekšanos pēc laimes dzīvē realizē tieši ego. Ego bauda dzīves garšas, jo visam dzīvē ir sava garša. Mūsu ego izgaršo dzīvi ar maņām – skaņu, pieskārieniem, krāsām, formām, redzi, garšu, smaržu un ārpus maņām esošajiem aspektiem – magnētiskajiem laukiem, ķermeņa orgānu siltumu u.c. Kāds ir risinājums dzīves saskaņai, līdzsvaram un labklājībai?

Risinājums ir nevis iznīdēt ego, bet padarīt to stiprāku

Astroloģiski par cilvēka ego atbildīga ir Saule. Saule kūrē tēvu, varu, valdību, priekšniecību, veselību kopumā un atsevišķus tās aspektus jo īpaši. Saule ir cietsirdīga un taisnīga. Problēmas ar ego nosaka arī problēmas citās minētajās sfērās.

Nedrīkst dzīvot idejā par to, kas mēs esam.

Ja mēs esam pilnīgi savā esībā, mūs neuztrauc citu izdarības vai nodarījumi. Atgūt to vienotību savā būtībā un savā esībā. Tas ir uzdevums, kas ļaus arī skaidrāk izprast savas būtības diktētos nosacījumus laimes, labklājības, mīlestības, miera un labsajūtas sasniegšanai.

Inese Dāvidsone

www.astrologika.lv

www.HennaGuru.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu