Tu esi skaista vai parasta?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Globāli veikta pētījuma rezultāti liecina, ka 96% sieviešu, lai aprakstītu savu izskatu, izvairās izmantot vārdu «skaista». Vairums izvēlas vārdus «ikdienišķa» un «parasta». Kāda esi tu?

Sievietes bieži vien ir pārāk kritiskas pret savu izskatu un izjūt spiedienu līdzināties sabiedrībā pastāvošiem neadekvātiem skaistuma standartiem. Tas rada zemu pašvērtējumu un neapmierinātību ar sevi. Balstoties uz pārsteidzošajiem rezultātiem, globālā pētījuma veicēji Dove sāk kampaņu «Izvēlos skaistu», lai iedvesmotu sievietes nebūt pārāk kritiskām pret sevi un saskatīt sevī patiesu skaistumu.

Psiholoģe Elita Keiša: «Mūsu iekšējā

kontrole un stereotipi nereti liedz mums sevi saukt par skaistu, jo baidāmies, ko citi spriedīs.

Tas ierobežo sievieti, jo sevis novērtēšana bieži vien var absurdi saistīties ar lielīšanu un iedomību. Sievietes skaistums veidojas no iekšējās harmonijas un mīlestības pret sevi. Laimīga sieviete ir skaista sieviete!»

«Izvēlos skaistu» kampaņas ietvaros ir radīta filma, kas uzņemta piecās pasaules valstīs.

Tas ir patiess video, kurā redzams, ka sievietes visā pasaulē izjūt pašpārliecinātības trūkumu un nejūtas skaistas. Filma demonstrē, kā attieksme pret sevi ietekmē ikdienas dzīvi, un pierāda, ka sieviete, kas jūtas skaista, izstaro prieku un pašpārliecinātību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu