Emocionālais līdzsvars – trīs ieteikumi pašsajūtas uzlabošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Mūsdienās aizvien vairāk sievietes cieš no emocionālām problēmām. Nereti mēs nespējam apjaust, kas ar mums notiek, kā jūtamies un kas mums kā sievietēm ir nepieciešams, lai uzlabotu pašsajūtu. Katrai no mums dzīve piespēlē savus izaicinājumus, reizēm vieglāk šķiet pārdzīvojumus un sajūtas paturēt pie sevis, nevis dalīties tajos ar tuviem cilvēkiem. Mēģinot pašām tikt galā ar psiholoģiskām problēmām, sievietes uzliek sev milzu nastu, kas ar laiku kļūst aizvien smagāka un noved pie nomāktības, zema pašvērtējuma, pārmērīgas sevis kritizēšanas un depresijas.

Psiholoģe Elita Keiša: «Emocionālais stāvoklis tieši atspoguļojas sievietes izskatā, jo tas, kā mēs jūtamies, nosaka to, kā izskatāmies un kādas mūs redz apkārtējie. Kad esam zaudējušas fiziskos un emocionālos spēkus, jūtamies izsmeltas, mazvērtīgas un nespējīgas tikt galā ar dzīves uzdevumiem, tad ejam ar noliektu galvu, nolaistiem pleciem un lūpu kaktiņiem. Mēs it kā vēlamies kļūt neredzamas, lai lielie uzdevumi mūs nesasniegtu un mēs iegūtu iespēju atvilkt elpu.»

Zīmola Dove jaunākā pētījuma rezultāti liecina, ka 96% sieviešu, lai aprakstītu savu izskatu, izvairās izmantot vārdu «skaista», bet 80% sieviešu uzskata, ka ikvienā sievietē ir kas skaists. Tas nozīmē, ka sievietes apzinās katras individuālo skaistumu, bet kāda personīga iemesla dēļ nespēj saskatīt to sevī.

Ikvienai sievietei, neskatoties uz tās emocionālo stāvokli, ir iespēja mainīt savu skatu uz dzīvi. Galvenais ir neslēpt sajūtas un pārdzīvojumus sevī, bet raudzīties bailēm tieši acīs un domāt pozitīvi. Ikdienas treniņam Elita iesaka izmēģināt trīs pārbaudītas un efektīvas metodes, ko ir ieteicams veikt, sākot savu ceļu uz atlabšanu:

Sākot ceļu uz atveseļošanos, ir svarīgi saprast, kāds iemesls ir sliktai pašsajūtai. Definē savas problēmas un to iemeslus, mēģini saprast, kurā brīdī pasliktinājās pašsajūta. Mēģini izzināt, kas bija tas, kas ietekmēja pašsajūtu un kādēļ.

Atrodi uzticības personu un izstāsti par savu pašsajūtu – visā pasaulē sievietes cieš no psiholoģiskās veselības problēmām, tādēļ tikpat labi arī tavas draudzenes piedzīvo grūtus brīžus, bet baidās par to runāt. Dalieties, un jūs atklāsiet daudz kā kopīga, kā arī spēsiet viena otru atbalstīt.

Izveido savu mantru un katru dienu sāc ar sevis uzrunāšanu spogulī un mantras atkārtošanu. Es esmu skaista, es esmu gudra un veiksmīga, man dzīvē ir veicies utt. – atrodi savu mantru un pati būsi pārsteigta, ka pēc kāda laika patiešām noticēsi tam un paskatīsies uz sevi citām acīm.

Nodibinājums «Mārtiņa fonds» sadarbībā ar skaistumkopšanas zīmolu «Dove» un atbalstītājiem aicina sievietes apzināties nepieciešamību veltīt laiku sev, atraisīt aizmirstos talantus un sajūtas, kā arī atklāt sevī ko jaunu, noticēt savām spējām un kļūt pārliecinātām par sevi, apzinoties savu skaistumu.

No 4. līdz 7. jūnijam psiholoģiskajā rehabilitācijas centrā «Dūjas» norisināsies nometne, kurai pieteikties ir aicinātas sievietes, kurām dzīvē nācies pārvarēt smagus šķēršļus. Nometnes mērķis ir sniegt atbalstu un iedvesmot sievietes mainīt savu dzīvi.

Lasītājas ir aicinātas sūtīt motivācijas vēstuli, kurā izklāstīts, kādēļ tieši Jums būtu nepieciešama dalība nometnē «Šodiena ir mana mīļākā diena». Motivācijas vēstules tiks izvērtētas, un trīs sievietes tiks aicinātas uz sarunu klātienē ar psiholoģi un nometnes organizatori Elitu Keišu; viena no viņām iegūs iespēju piedalīties nometnē bez maksas.

Vēstules līdz 22. aprīlim aicinām sūtīt uz martinafonds1991@inbox.lv, papildus norādot tēmu – pieteikums konkursam «Šodiena ir mana mīļākā diena», savu vārdu, uzvārdu, tālruni un e-pasta adresi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu