Vīrieša pašlepnums nosaka postamentus, kur būvēt dzīves vērtības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Pašlepnums saistās ar lepnumu un aizspriedumiem, kā kādas mākslas filmas nosaukums. Pašlepnums īsteni nav pat daļu no tām īpašībām saturošs, ko ikdienā mēs piedēvējam pašlepnam cilvēkam. Tas ir līdzīgi kā ar paštaisnumu. Tik skaudri tas skan un tik trāpīgi ar to var ievainot sarunas karstumā, kaut, šķetinot vaļā, tā arī netop skaidrs, kas tik ļauns vai aizskarošs šajā paštaisnuma jēdzienā ir. Tamdēļ vīrieša pašlepnums ir svarīga daļa no cilvēka personības, kas cenšas izdzīvot spēcīgu sieviešu laikmetā.

Vīrietis realizē sevi caur atzinību

Mūsdienu problēma slēpjas faktā, ka cilvēki izvēlas nevis attīstīt sevi, bet noskatīties, kā dzīvo citi. Tā vietā, lai spēlētu hokeju, vīrietis izvēlas skatīties televīzijā vai klātienē, kā spēlē citi. Tā vietā, lai dzīvotu pats savu dzīvi apzināti, viņš izvēlas noskatīties citu dzīves ikdienu žurnālos un televīzijā. Tādējādi cilvēks pat neapzinās savu iespēju robežas, bet savas personības robežas apsprauž asiem mietiem, kuros saduras ikkatrs, kurš šķērso privāto telpu. Bet personība ir kā maska, kuru cilvēks sev uzliek un pats tai kalpo. Mūsdienās masku balles vairs nav īpaši sarīkojumi, kuros cilvēki iejūtas lomās. Mūsdienās katra diena ir kā svētki un tiek aizvadīta kādā lomā.

Problēmas sākas tad, kad lomu cilvēks nespēj nodalīt no savas būtības.

Jo lomu mēs pieskaņojam savai personībai. Un pašlepnums ir tas, kas liek noturēt līmenī ieņemto pozīciju un lomu. Pašlepnums nosaka postamentus, uz kuriem būvējas vērtības pret savu ego.

Jebkura darbība ietver sevī kustību

Katra vibrācija ir saistīta ar karmas vējiem. Ar katru rīcību mēs uzlabojamies vai radām sekas, kas radīs mums problēmas. Tādējādi mūsu rīcība ir emociju vadīta. Un emocijas ir mainīgas. Un tās nereti ir pretnostatītas viena otrai. Tādējādi, piemēram, bailes un dusmas ir cieši saistītas. Jo vairāk mēs baidāmies, jo vairāk mēs dusmojamies. Un, jo vairāk izjūtam dusmas, jo izteiktākas izaug bailes.

Pašlepnums ir vibrācija, kuru ego ļoti cenšas aizsargāt.

Jo emocionāli pašlepnums ļauj noturēt emociju to pusi, kas sargā personību, lomu un masku.

Pašlepnuma tēma mūsdienās aktualizējas arīdzan ļoti saistībā ar ikdienas steigu un stresu. Stress ir baiļu rezultāts. Bailes un vēlmes mūsdienās ir labākās biznesa sfēras, jo spekulē uz cilvēka vājībām – uz ko tik netveramu un neizskaidrojamu, ka neprasa pat pamatojumu, bet ir ērti kultivējamas. Bailes prātā rada vien vēl lielākas bailes. Tās paātrina elpošanu, un cilvēka ķermenis ātrāk izdeg. Dzīves ilgums samazinās, bet dzīves kvalitāte nepaaugstinās. Dzīves temps paātrinās, bet piepildījums nesamērojas ar to. Deficīts ir lielāks nekā jebkad. Vairākumam trūkst enerģijas, tamdēļ katrs to kompensē, kā prot.

Vīrieša pašlepnums ir viens no instrumentiem, ar kuriem vīrietis var noteikt savu lielumu un diktēt savu attieksmi un pozīciju.

Kas nodrošina cilvēka ķermenim enerģiju? Ēšana, dzeršana, elpošana, fiziskas aktivitātes, intelektuālas vērtības un meditācijas. Kuri no enerģijas avotiem ir primāri?

Foto: no personīgā arhīva

Rakstu sagatavoja «Egoiste» blogere, karmas eksperte, astroloģe, hennas māksliniece Inese Dāvidsone.

www.HennaGuru.lv

www.astrologika.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu