7 lietas, kuras laimīgie dara citādāk nekā nelaimīgie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Laimes formula ir pavisam vienkārša - tā slēpjas stiprā un saliedētā ģimenē, noskaidrots padziļinātajā laimes un ģimenes attiecību pētījumā Amigo laimes indekss. Kā liecina pētījuma rezultāti, laimīgie cilvēki atšķirībā no nelaimīgajiem daudz vairāk laika un uzmanības velta ģimenei, ikdienā regulāri veicot septiņas vienkāršas darbības, kas nostiprina un uzlabo viņu attiecības ģimenē. Ja vēlaties, lai jūsu ģimene būtu patiesi laimīga, ieviesiet savstarpējā saziņā šīs septiņas lietas!

 
Foto: Shutterstock

Uzklausiet citus un izstāstiet savu sāpi

Dalīta bēda ir pusbēda, vēsta sens latviešu tautas ticējums. Kā izrādās, laimīgi cilvēki daudz biežāk nekā tie, kas sevi atzinuši par nelaimīgiem, dalās savās domās, jūtās un pārdzīvojumos ar ģimenes locekļiem. Sirsnīga saruna, dodoties mājās no darba, satiekoties pie kopīga vakariņu galda vai lasot bērniem priekšā vakara pasaciņas,

ne vien ļaus uzzināt to, kas rūp ikvienam ģimenes loceklim, bet arī stiprinās savstarpējo saprašanos.
 
Foto: Shutterstock

Sniedziet un saņemiet atbalstu

Grūtos brīžos, kad problēmas skolā vai darbā nomāc prātu, ģimenes atbalsts ir īpaši svarīgs. Laimīgi cilvēki novērtē ģimenes sniegto atbalstu un problēmsituācijās nebaidās vērsties pēc palīdzības pie saviem tuvākajiem, kā arī paši sniegt atbalstu ģimenes locekļiem.

Nav būtiski, cik liela vai maza ir problēma, ģimenes sapratne un atbalsts ikvienam palīdz vieglāk tikt galā ar ķibelēm.
 
Foto: Shutterstock

Ieprieciniet savus mīļos un izbaudiet jums sagādātos iepriecinājumus

Gardas pašgatavotas brokastis, negaidīts kopīgs brīvdienu izbrauciens vai

mīļa atgādinājuma vēstulīte, kas piesprausta pie ledusskapja,

- nav svarīga dāvanas materiālā vērtība, bet tas, ka tā rada priecīgu smaidu, saņemot negaidītu pārsteigumu. Iepriecinot savus tuvākos, iegūsiet pozitīvas enerģijas lādiņu, kā arī nostiprināsiet ģimenē apziņu, ka ikviens ir īpašs un mīlēts.

 
Foto: Shutterstock

Paudiet un saņemiet atzinību

Ir prieks censties un darīt, ja apkārtējie cilvēki sasniegto novērtē un izsakās atzinīgi. Tādēļ laimīgi cilvēki daudz biežāk nekā citi pauž atzinību saviem ģimenes locekļiem, kā arī saņem to.

Ģimenes locekļu atzinība motivē tālākiem sasniegumiem,

palīdz veidot pārliecību un ticību saviem spēkiem, tādēļ neizturies vienaldzīgi pret ģimenes locekļu sasniegumiem, kaut arī tev tie dažbrīd var šķist niecīgi.

 
Foto: Shutterstock

Atrodiet kopīgus hobijus un īstenojiet ģimenes pasākumus

Ar ģimeni pavadītais laiks ceļojot, svinot svētkus, nodarbojoties ar dažādiem hobijiem, veido kopīgas atmiņas un nostiprina kopības izjūtu.

Kopīgās tradīcijas un piedzīvotais ir lielisks temats sarunām...
 
Foto: Shutterstock

Regulāri ieturiet kopīgas maltītes

Lai cik saspringts būtu ikdienas ritms, kopīga maltītes ieturēšana ir lielisks veids, kā apvienot patīkamo ar lietderīgo - gan baudīt gardu ēdienu, gan pavadīt laiku ar tuvākajiem cilvēkiem un pārrunāt to, kas katram svarīgs.

Turklāt arī maltītes gatavošana var pārtapt par kopīgu piedzīvojumu,

izmēģinot jaunas receptes un iesaistot ikvienu ģimenes locekli gatavošanas procesā. Kopīgas maltītes tradīcija satuvina un veido ciešākas attiecības ģimenē.

 
Foto: Shutterstock

Samīļojieties

Laimīgi cilvēki novērtē savu tuvāko klātbūtni un nebaidās izrādīt pieķeršanos. Uzmanības izrādīšana un fiziskas maiguma izpausmes - sirsnīgs apskāviens, atbalstošs pieskāriens plecam vai mīļa atvadu bučiņa uz vaiga

ne vien apliecina sirsnīgās attiecības, bet arī vairo savstarpējo uzticēšanos.

Uzziniet vairāk un smelieties iedvesmu laimīgākai ikdienai kopā ar ģimeni: www.laimigamgimenem.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu