Kinofestivālā neielaiž vairākas sievietes zempapēžu apavos! Seksisms?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kannu kinofestivāla mākslinieciskais direktors Tjerī Fremo pēc skandāla par zempapēžu apavus valkājošu sieviešu neielaišanu filmu seansos nācis klajā ar paziņojumu, ka citos kinofestivālos seksisms esot izplatītāks.

Fremo uzskata, ka Kannu kinofestivāls tiekot nepamatoti padarīts par grēkāzi. Viņš sacīja, ka kritizētājiem vajadzētu «uzbrukt ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijai», arī Berlīnes un Venēcijas kinofestivāli netiekot iztirzāti tikpat nežēlīgi kā Kannas.

«Diskusijas vienmēr norisinās maijā,» sacīja Fremo. «Kāpēc mēs nevaram parunāt par šo jautājumu novembrī?»

Šonedēļ atklātībā nonāca ziņas, ka

filmu seansos neesot tikušas ielaistas vairākas sievietes zempapēžu apavos.

To skaitā bijusi arī sieviete ar amputētu kāju. Tomēr Fremo uzsver, ka tā esot bijusi «viena apsarga pārmērīga centība».

«Tāds nu ir sieviešu gads Kannās,» šonedēļ ironizēja britu laikraksta «The Times» mākslas žurnālists Džeks Malverns.

Festivāls, kurš agrākajos gados kritizēts par nepietiekamu sieviešu pārstāvniecību, šoreiz akcentējis sieviešu darbu kino industrijā. Konkursa programmā iekļauta režisora Toda Heinsa lesbiešu drāma «Carol» ar aktrisēm Keitu Blanšetu un Rūniju Maru galvenajās lomās. Savukārt amerikāņu aktrise Natālija Portmane festivālā izrādīs savu pirmo mēģinājumu režijā «A Tale of Love and Darkness» par dzimto Izraēlu.

Festivāla plakātā attēlota zviedru kinozvaigzne Ingrīda Bergmane, kurai šogad būtu apritējuši simt gadi, kā arī pirmoreiz tikusi pasniegta «Women in Motion» speciālbalva par sieviešu sasniegumiem kino industrijā.

«Kad es pirmoreiz nonācu Kannās, žūrijā bija vairāk sieviešu,» atzina Fremo. «Kannas ir tikai spogulis.»
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu