5 veidi, kā saglabāt sevī pozitīvismu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Reizēm, ir brīži, kad negatīvi cilvēki izsūc mūsu enerģiju, bet nevaram sevi pilnībā izolēt no šādām attiecībām. Tas var būt gan kolēģis, gan laulātā drauga tuvinieks, gan kāds no mūsu vecākiem. Kad cilvēki, kuri piedalās mūsu dzīvē, nomāc mūs un izsūc enerģiju, par ikdienas izaicinājumu var kļūt spēja palikt pozitīvam. Lūk, pieci veidi, kā palikt pozitīvam, esot negatīvu cilvēku sabiedrībā, kurus mēs nevaram vai negribam izsvītrot no savas dzīves.

 
Foto: Shutterstock

1. Neuztver to personīgi

Ļoti bieži, kad cilvēki mēģina tikt galā ar sarežģītām situācijām savā dzīvē, tie, kuri atrodas tiem vistuvāk, arī kļūst par viņu neveselīgo stratēģiju mērķi. Respektīvi, cīņā ar šiem šķēršļiem viņi zaudē un tāpēc viņiem ir vajadzīgs kāds, uz ko izlādēt savas emocijas. Viņu uzvedību veicina viņu bailes, nedrošība un dusmas. Tas nebūt nenozīmē, ka šī persona ir dusmīga vai negatīvi noskaņota pret tevi, visticamāk, tu vienkārši gadījies neīstajā vietā, neīstajā laikā. Vissvarīgākais, kas tev jāatceras, ka tās ir viņu problēmas, nevis tavas. Tāpēc neuztver to personīgi!

 
Foto: Shutterstock

2. Esi pateicīgs par tām lietām, kuras tavā dzīvē ir veiksmīgas

Sastādi sarakstu ar lietām, par kurām esi pateicīgs. Dari cilvēkiem zināmu, cik pateicīgs tu esi par viņu klātbūtni savā dzīvē, un priecājies par vismazākajām pozitīvajām savas dzīves niansēm. Virzi pasaulē pozitīvo enerģiju pateicībā par visām tām lietām, kas tev ir dotas. Pateicība var iet roku rokā ar atgādinājumu pašiem sev, ka dzīve ir kas vairāk nekā mūsu šā brīža aktualitātes un ikdienas rūpes.

 
Foto: Shutterstock

3. Atgādini sev, ka visiem ir savs ceļš ejams

Mums katram ir jāapgūst savas mācības, un katram no mums tās ir atšķirīgas. Iespējams, šī persona tavā dzīvē ir ienākusi noteiktu iemeslu dēļ. Tajā pašā laikā šī persona piedzīvo arī savas individuālās realizācijas. Daudzi sauc to par karmu. Lai vai kā tu uz to skatītos vai nodēvētu, atceries, kad mēs pieņemam plašāku skatījumu uz lietām, mēs esam spējīgi iziet ārpus savas ierobežotās domāšanas.

 
Foto: Shutterstock

4. Uztver izaicinājumus kā iespēju augt un atklāt sevi

Izmainot savu prāta stāvokli, mēs varam izmainīt attieksmi pret lietām. Uztveres maiņa var palīdzēt tev iejusties citas personas ādā un mēģināt iedomāties, ko viņa jūt un piedzīvo. Tu vari sadzirdēt sevi jautājam: «Kas gan tāds notiek šīs personas dzīvē, ka viņa uzvedas šādi?» Mēs visi kādreiz piedzīvojam šaubu un nenoteiktības pilnu posmu dzīvē, kad ir ļoti grūti palikt pozitīvam un smaidošam, it īpaši, ja esam piedzīvojuši kādu krīzi. Tāpēc ir jāmācās palikt pozitīviem un izveidot šo pozitīvismu kā ieradumu tad, kad mums viss ir labi. Mēs varam izmantot šo laiku, lai padomātu par to, kā mēs paši justos un rīkotos, ja nonāktu šādā situācijā, kādā tagad ir šis cilvēks.

 
Foto: Shutterstock

5. Pavadi laiku vienatnē

Atrodi laiku, lai nodarbotos ar savu hobiju, palasītu žurnālu, dotos pastaigā, meditētu. Dodot laiku paši sev, lai padomātu, mēs varam radīt brīnumus mūsu psihē un vispārējās attieksmēs pret dzīvi un notiekošo. Daudzi cilvēki nenovērtē vienatnes svarīgumu. Tas ir laiks, kad mēs varam pārdomāt situāciju, nomierināties un atgūt enerģiju. Pat ja sākumā tu jūties ļoti dusmīgs uz kādu personu, laiks vienatnē dos tev iespēju atjaunot savu enerģiju un paskatīties uz situāciju no malas. Meditācija ir viens no veidiem, kā iegūt skaidru skatu uz notiekošo situāciju un izvērtēt tās nopietnību vai nenozīmību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu