Šneps: no otra varu prasīt tikai to, ko viņš var dot...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps nekautrējas publiski atzīt, ka attiecību izjukšanā vaino savu nespēju pieņemt cilvēku tādu, kāds viņš ir. «No sevis es varu prasīt, ko vien gribu, bet no otra vari paprasīt tikai to, ko viņš var dot. Ja esi izvēlējies ar cilvēku dzīvot laulībā, tev viņš ir jāpieņem tāds, kāds viņš ir. Kopā var dzīvot tikai tad, ja esi gatavs pieņemt mīnusus. Man ar to bija problēmas,» žurnālā «Ieva» intervijā atzīst Edgars Šneps.

Edgara Šnepa atziņas intervijā žurnālam «Ieva»

Kur pazūd «solītais uz mūžu»? Tas pazūd sīkumos.

Nav jau tā, ka attiecībās uzreiz izkrīt vesels gabals. Viena kripatiņa, otra...

Ja reiz bija simts saskarsmes punktu, pēkšņi saproti, ka tagad ir tikai pieci vai seši, no kuriem galvenie kopīgie ir bērni un manta. Tāpat kā mīlestība nerodas vienā dienā, tā arī nepazūd vienā dienā. Domāju, ka mana problēma bija pieņemt otru cilvēku tādu, kāds viņš ir.

Šī mana nespēja pa vienam vien sadrupināja mūsu saskarsmes punktus.

Attiecības nevar būt nemainīgas, diemžēl mūsējās bija konstanti regresējošas.

Bērna ieņemšana, radīšana, iznēsāšana - tas viss ir liels brīnums. Tad, ja esi blakus sievietei un redzi, kam viņa iziet cauri un ko tas no viņas prasa... Tas tevi acumirklī dara pieaugušu un atbildīgu.

Mani līdz laulībām izaudzināja lielā mērā tieši bērnu gaidīšanas, pasaulē laišanas process.

Tā man bija ļoti spēcīga emocionāla pieredze, kas lika domāt - starp mums viss ir pa īstam un līdz galam.
Foto: LETA

Attiecībās uz bērniem man izdevies progresēt vismaz vienā jomā - es no viņiem negaidu tik daudz, kā es būtu gaidījis pirms gadiem desmit piecpadsmit. Tiklīdz tu kaut ko gaidi, pieprasi, tas beidzas ar vilšanos...

Man ir svarīgi, lai varu nodrošināt sevi, ģimeni, lai nav jāuztraucas par izdzīvošanu. Bet laimes jau tur nav, tā ir saskaņā, piepildījumā.

Manas ģimenes

vīriešu paraugs vienmēr rādījis, ka tu nedrīksti gulēt, visu laiku jādomā uz priekšu.

Pilnu interviju varat izlasīt žurnālā «Ieva»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu