Smejies - arī tad, ja negribas!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jūties noraizējusies vai skumja? Ir viena pārbaudīta metode, kas tevi izraus no drūmā garastāvokļa momentā. Un tā ir – smiekli. Ideāla metode, tā neprasa nekādus finansiālus ieguldījumus, nav kaitīgu blakusefektu. Smiekli ir kā pārnēsājamā aptieciņa, kas mums vienmēr ir kabatā, vienmēr pieejama.

Lai cik bezcerīga liktos situācija, ar sejas muskuļu palīdzību vari atkal justies labi. Ja sākumā tas tev šķiet dīvaini, pārliecinies, ka apkārt neviena nav, un izmēģini – sākumā sāc palēnām smaidīt un pārej uz skaļiem smiekliem. Arī tad, vai pat varētu teikt- noteikti tad, kad neesi jautrā garastāvoklī, smejies – iesākumā tie ir piespiedu smiekli, bet pavisam drīz tie pāries citā līmenī – kļūs par dabīgiem smiekliem.

Daži padomi, kā kļūt par smieklu eksperti.

Aplaudē! Kad cilvēks patiesi aplaudē, viņš nespēj nepasmaidīt. Aplaudēšana pamodinās tavu ķermeni un sajūtas. Sasit plaukstas! Angļu valodā ir viena lipīga dziesmiņa, ko var dungot līdzi: «If you’re happy and you know it, clap your hands.»

Smejies kopā ar ģimenes locekļiem un draugiem. Piekritīsi, ka tuvo cilvēku lokā dažreiz pietiek parādīt pirkstu, lai pēc tam smiekli nerimtos.

Pārsūti draugiem jokus. Ja prātā ienāk kāda anekdote, pastāsti to. Varbūt otram tieši tajā mirklī ir vajadzīgs iemesls priekam. Un, tā kā mēs atceramies tikai labus jokus, tad arī pašai smieklu deva ir garantēta.

Izveidojam jautro kartīšu lādīti. Skan bērnišķīgi? Tieši tā! Nepazaudējiet bērnu sevī, jo tieši šī daļa taču mūsos smejas visbiežāk. Uz lapiņām sarakstiet jautrus jokus vai vienkārši kādas labas domas, un salieciet kādā kastītē, lādītē, kafijas bundžā, lai nebaltā brīdī varētu izvilkt un jautrība būtu garantēta. Turklāt šī var būt arī kā spēle, kad sanākuši viesi.

Trakie smiekli – ja draugu kompānijā pietrūkst smieklu, izspēlē tādu gājienu – sāc lēnām, lēnām smaidīt, skaties visiem acīs, un tad sāc smieties. Nepaies ilgs brīdis, kad visi draugi smiesies līdzi tāpat vien.

Smiekli ir lipīgi. Patiešām. Pavēro kaut vai ejot pa ielu, kā cilvēki atsmaida, ja redz tevi smaidot. Esi smaidu aizsācēja!

Atceries vienu pavisam vienkāršu patiesību: «Pagriez savu seju pret sauli, un visas ēnas kritīs aiz tevis» (Maoru paruna).

Vai tu spēj smaidīt tad, kad galīgi to negribas?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu