Cukerbergs dosies divu mēnešu paternitātes atvaļinājumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sociālās saziņas vietnes «Facebook» dibinātājs Marks Cukerbergs paziņojis, ka pēc sava pirmā bērna nākšanas pasaulē dosies divus mēnešus ilgā paternitātes atvaļinājumā.

«Tas ir ļoti personīgs lēmums, un esmu nolēmis paņemt divu mēnešu paternitātes atvaļinājumu, kad piedzims mūsu meita,» Cukerbergs rakstīja savā lapā «Facebook».

«Pētījumi rāda, ka gadījumā, ja strādājoši vecāki izmanto atvaļinājumu, lai būtu ar saviem jaundzimušajiem bērniem, iegūst gan bērni, gan ģimenes,» lēmumu pamatoja Cukerbergs.

Kalifornijā bāzētā kompānija «Facebook» piedāvā darbiniekiem ASV izmantot pat līdz četriem mēnešiem ilgu maternitātes vai paternitātes atvaļinājumu, ļaujot to viena gada laikā sadalīt pēc saviem ieskatiem.

Cukerbergs un viņa sieva ārste Priscilla jūlijā paziņoja, ka gaida pirmdzimto - meiteni. Iepriekš Priscillai bija vairāki spontānie aborti. «Facebook» vadītājs piebilda, ka pašlaik viņa sievas grūtniecības laiks ir pietiekami liels, tādēļ riski zaudēt mazuli ir zemi.

«Facebook» vadītāja lēmums par divu mēnešu paternitātes atvaļinājumu ir krasi pretējs «Yahoo» vadītājas Marisas Meijeres septembrī paziņotajam, ka viņa vien «ierobežotu laiku» atteiksies no interneta kompānijas vadīšanas pēc tam, kad dzemdēs identiskas dvīņu meitenes.

Viņa sacīja, ka dvīnes - «diezgan liels pārsteigums» - gaidāmas decembrī.

«Tā kā mana grūtniecība ir bijusi veselīga un bez sarežģījumiem un tā kā šis ir unikāls laiks «Yahoo» pārmaiņās, plānoju pret grūtniecību un dzemdībām izturēties līdzīgi kā pirms trim gadiem ar savu dēlu, darbu atstājot vien ierobežotu laiku un nepārtraucot strādāt,» viņa teica.

Meijere «Yahoo» vadīt saka 2012.gada vidū neilgi pirms dēla dzimšanas. Gadu vēlāk kompānija līdz astoņām nedēļām pagarināja laiku, ko apmaksātā atvaļinājumā var doties jaunie vecāki. Jaunās mātes, kas strādā «Yahoo», var saņemt papildu astoņu nedēļu atvaļinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu