7 lietas, kas palīdz noturēties līdzsvarā Janai Ezeriņai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Katru otrdienas vakaru televīzijas «STV Pirmā!» skatītājas uzrunā sarunu šova «Starp mums runājot» enerģiskā un atklātā vadītāja Jana Ezeriņa. Tomēr «Starp mums runājot» nav vienīgā nodarbe, ar ko ir aizrāvusies Jana. Viņa ir izveidojusi un veiksmīgi vada savu uzņēmumu - dāmu modes apavu salonus «Madam Bonbon» un «Miss Bonbon», lutinot sievietes ar skaistām un ļoti īpašām kurpēm. Jana ir arī trīs bērnu mamma un sieviete, kura cenšas ikdienas skrējienā neaizmirst sevi un savu labsajūtu. Viņa uzticējusi TVnet lasītājām septiņas lietas, kas palīdz noturēties līdzsvarā starp televīzijas šovu, savu biznesu un ģimeni.

Septiņas lietas, kas palīdz noturēties līdzsvarā Janai Ezeriņai – televīzijas «STV Pirmā!» sarunu šova «Starp mums runājot» vadītājai.

Mīlestība. Mīlestība - pāri visam. Mīlestība šā vārda plašākajā nozīmē – pret pasauli, pašai pret sevi, ģenerēt mīlestību sevī, izstarot uz āru un spēt to saskatīt it visā. Kad mīlestības sajūta apsīkst, svarīgi ir to mirkli fiksēt, apzināties, ka sirds ir ciet. Tajā pašā brīdī var sākt ar to strādāt, modinot sevī mīlestības sajūtas. Kā mēs zinām: mūsu dzīve ir tāda, kā uz to skatāmies un kā pieņemam tās realitāti.

Pārējās lietas, kas man palīdz justies labi, izriet no mīlestības esamības, tās klātbūtnes manā dzīvē.
Foto: no personīgā arhīva

Meditācija. Es nodarbojos ar garīgo praksi, veltot kaut vai minūtes desmit dienā meditācijai vai apcerei. Reizēm pieslēdzu konkrētu domu, kuru risināt. Reizē ļauju domām slīdēt garām. Meditāciju praktizēju mājās, kad izjūtu pēc tās nepieciešamību. Tas man ļoti palīdz.

Foto: no personīgā arhīva

Garīgais piepildījums. Regulāri sevi pabaroju garīgā plāksnē, īpaši ieplānojot tam laiku. Ar to es domāju labas grāmatas palasīšanu, koncerta apmeklēšanu, filmas noskatīšanos, došanos uz mākslas izstādi. Man ir ļoti svarīgi pacelties, pašai sevi izņemt ārā no ikdienības krātiņa.

Foto: no personīgā arhīva

Mājas sajūta. Ļoti palīdz atgriešanās mājās, būšana mājās, aizvadītais laiks mājās. Tā ir mana pils. Mājām nav ne mazākās saistības ar ielas nosaukumu, ēkas numuru vai fasādes krāsu. Būšana mājās un čubināšanās tajā man ir ļoti nozīmīga.

Rūpes par savu ķermeni. Tā ir praktiska un svarīga nodarbe, ko varu ietērpt jancīgākā apzīmējumā – «ņemšanās ap savu ķermeni». Ar to es domāju visāda veida rūpes, sākot ar pirti un kosmetologa apmeklējumu, beidzot ar vannu mājās un sejas masku turpat vannas istabā.

Pieskarties sev, ļaut, lai citi pieskaras manam ķermenim.

Domāju, ka katrai sievietei tas ir nepieciešams, citādi netiksim ar dzīvi galā. Un stāsts ir ne tik daudz par rezultātu, kā par šo procesu, ko izbaudīt un kuram atrast laiku. Piespiest sevi atrast tam laiku.

Foto: no personīgā arhīva

Manas kurpes. Atgriešanās un ieniršana kurpju pasaulē. Tās man ļoti, ļoti palīdz.

Priekā par kurpēm ir milzīgs spēks!
Foto: no personīgā arhīva

Disciplīna. Ikdienā ir ļoti nepieciešama pašdisciplīna. Tā ir nepieciešama, lai ieplānotu laiku visām augstāk minētajām nodarbēm. Disciplīna ir nepieciešama, lai mirklī, kad ieeju filmēšanas studijā, spētu visas savas nebūšanas un raizes atstāt aiz durvīm.

Disciplīna pieprasa treniņu ik dienas, tā ir jāapgūst un jāpraktizē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu