«Pie velna sabiedrības vēlmes!» Jaunā māmiņa publicē pēcdzemdību foto apakšveļā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/mel.rymill

Viens no populārākajiem fenomeniem sociālajos tīklos šogad ir bijis topošo un esošo māmiņu «iznākšana no skapja», demonstrējot savu ķermeni, lai lauztu sabiedrības stereotipus un sievietes brīvību ierobežojošos skaistuma standartus. Pavisam nesen kāda jaunā māmiņa no Austrālijas Mela Raimilla «Facebook» publicējusi savu pēcdzemdību fotogrāfiju, klāt pievienojot visai drosmīgu parakstu.

«Man bija pirmā tikšanās ar savu treneri; pirmā lieta, ko viņa man teica: «Acīmredzot tu gribi atgūt savu pirmsgrūtniecības svaru.» Tas nebija jautājums. Tas bija apgalvojums.

Un tas mani saniknoja.

Es viņu pieklājīgi izlaboju, vienkārši pasakot: «Mans mērķis ir atgūt spēku un izturību... Es neuztraucos par sava ķermeņa izskatu, bet gan par to, kā tas darbojas... Tas var būt sasodīti jaudīgs.»

Un tad es aizdomājos. Sievietēm, kuras tikko ir dzemdējušas, apgalvo, ka viņas izskatās labi, ja ātri atguvušas iepriekšējo svaru, tādējādi liekot saprast, ka viņas izskatās slikti, ja uzņemtie kilogrami nomesti netiek. Ļoti tievus cilvēkus apskauž vai kaunina par badošanos. Apetītelīgas sievietes tiek dēvētas par resnām un apbrīnotas par drosmi justies labi savā ķermenī. Vienmēr ir kāds spiediens.

Foto: facebook.com/mel.rymill

Neviens savā ādā nejūtas 100% komfortabli visu laiku. Nemitīga cilvēku marķēšana un gaidu pozicionēšana ir kaitīga ikvienam... Tai skaitā tiem, kuri to dara.

Mums būtu jāuztraucas par to, vai cilvēki jūtas labi, nevis par to, kā viņi izskatās.

Te nu es esmu. Es neesmu gatava fotografēties žurnāla vākam, manas omīšu apakšbikses un krūšturis nekādā gadījumā neiederētos apakšveļas modes skatē, mani mati ir taukaini, man nav grima, mans ķermenis ir ļumīgs un liels.

Taču es esmu spēcīga. Mans ķermenis ir vesels. Sasodīts, es esmu lieliska!

Pie velna sabiedrības vēlmes! Šis ir tas, kas ir piedāvājumā!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu