Straujuma: es no sirds ticu, ka latviešu tauta būs!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

360TV īpašajā interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» 4. maija vakarā Grēta Gorjučko uz sarunu aicinājusi bijušo premjerministri Laimdotu Straujumu. Saruna aizrit par to, kāda ir Straujumas kundzes ikdiena tagad, vai viņa ir tāda vecmāmiņa, kas lutina mazbērnus, un daudz ko citu.

Gaidāmajā sarunā Laimdota Straujuma ļauj iepazīt sevi no citas puses - kā sievieti, kā ģimenes cilvēku, kā savas zemes patrioti. Viņa atklāj, ka svarīgākais, kas gūts no vecākiem, ir pats vecāku dotais vārds, ko tie noskatījuši Raiņa lugā. Tas uzlicis pienākumu un atbildību jau no mazām dienām, no kā bijusī premjerministre nevarot aiziet.

Ģimenē gan Laimdota Straujuma tiekot saukta par Laimu.

Uz kādas 360TV skatītājas uzdotu jautājumu, vai vispār Latvijai ir vajadzīga latviešu tauta, atbilde no Laimdotas Straujumas puses skan skaidri: «Protams! Neapšaubāmi. Es absolūti ticu Latvijas nākotnei.

Es no sirds ticu, ka latviešu tauta būs!

Mēs esam divi miljoni šajā pasaulē, neesam pazuduši, mēs neesam pazuduši gadsimtiem. Un vietā, kur ir krustceles, jāsaka, dažādas tautas šeit ir gājušas pāri, mēs esam, mēs esam un mēs būsim!»

Tāpat šīs sarunas gaitā Laimdota Straujuma atklāj, ka viņai Latvija ir vieta, kur visiem latviešiem atgriezties.

Turpinot sarunu, jautāta par ģimenes tradīcijām, viņa atklāj, ka gatavot viņai gan nepatīk un atpūšas neko nedarot. Viena jauka ģimenes tradīcija gan esot - kopā visiem iet peldēt uz baseinu. Laimdota Straujuma par savu dzimtas spēku uzskata Latvijas zemi, tēva dzimtu, kas dzimusi Latgalē un kopusi zemi. Šī ir tikai daļa no gaidāmās sarunas, tādēļ nepalaidiet garām pilno interviju jau šo trešdien, 4. maijā.

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Laimdotu Straujumu trešdien, 4. maijā, plkst. 21.00 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu