Zatlers: Būt ārstam - tā ir mana dzīve, tā tas būs vienmēr...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

360TV īpašajā interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» Grēta Gorjučko sarunāsies ar vīrieti, kurš savā dzīvē trīs reizes kardināli mainījis profesiju – no ārsta uz menedžera un tad uz prezidenta posteni. Par Valda Zatlera bērnību, izvēlēto profesiju, hobijiem un sajūtām – par to varēs uzzināt gaidāmajā sarunā. Saruna ar bijušo prezidentu būs par vienkāršām lietām, kas ļaus iepazīt nevis publisko, bet gan cilvēcisko viņa pusi, kurā vienmēr var atklāt ko jaunu un 360TV skatītajiem interesantu.

Protams, Grētas Gorjučko sarunā ar Valdi Zatleru neizdosies apiet arī aktuālos notikumus valstī. Tā uz kādas skatītājas jautājumu, kādu Valdis Zatlers redzot tālāko virzību Latvijā starp dažādām tautām un kā izturas pret musulmaņu tradīciju ienākšanu, un vai spējot pieņemt notiekošās izmaiņas, viņš atbild, ka daudz ko nosakām mēs paši savā attieksmē.

Vienubrīd arī Valdis Zatlers esot bijis sabijies, licies, ka viss notiekošais nāk kā neapturams ūdenskritums, taču sapratis, ka tā gluži nav.

Savukārt kādu citu skatītāju interesē studijas viesa domas, kā turpmāk dzīvosim Latvijā. Atbilde skan lakoniski: «Kā strādāsim, tā dzīvosim. [..] Cik godīgi būsim, tā arī dzīvosim!»

Pievēršoties bērnības atmiņām, Valdis Zatlers atklāj, ka ļoti svarīgs cilvēks viņa dzīvē ir bijis mammas otrais vīrs, kas iemācījis aizrautību ar hobijiem. Šobrīd viņam joprojām galvenais hobijs esot dārzs.

Ģimenē skaidri sadalīts, ka par mājas iekšieni jārūpējas sievai, taču eksprezidenta ziņā esot, lai ārā būtu skaisti, lai būtu tomāti, vīnogas, zemenes, ko pašiem ēst.

Sarunas vadītāja Grēta Gorjučko arī pieskaras tēmai par ārsta profesiju un interesējas, vai, aizejot no Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas, nav pazudusi svarīga dzīsla un vai ārsta darba nav pietrūcis.

«Būt ārstam - tā ir mana dzīve, tā tas būs vienmēr,»

tā uz šo jautājumu atbild Valdis Zatlers. Vienlaikus viņš atzīst, ka savā attieksmē nespējot domāt citādāk kā tikai ārsts, jo ārsti domājot ļoti cilvēcīgi un tiem ir tikai viens ienaidnieks - slimība.

Stāstot par to, kādēļ Valdis Zatlers nav saistījis dzīvi ar basketbolu, jo augums atbilst un arī interese par šo sportu esot bijusi, viņš atzīst, ka diez vai būtu varējis kļūt par Porziņģi, jo 14 gadu vecumā izslimojis dzelteno kaiti un pēc tam pāris gadus nav varējis trenēties. Taču kā vēl vienu savu aizraušanos viņš varot minēt mūziku, kuru klausās pēc noskaņojuma. Pēdējā laikā Valdim Zatleram patīkot viena instrumenta koncerti - arfa, kāds klavierkoncerts, vijole vai čells, bet nesmādē arī īstu autentisku roku. Šis ir tikai ieskats stundu garajā sarunā, kas gaidāma 5. maija vakarā.

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Valdi Zatleru 5. maijā plkst. 21.00 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu