Lauris Reiniks: «Es eju pie zirgiem, un man sanāk!»

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar 360TV īpašajā interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» Kaspars Breidaks sarunāsies ar mūziķi un aktieri pēc aicinājuma – Lauri Reiniku. Ko Lauris darītu, ja nebūtu pievērsies dziedāšanai, par spēlētajām lomām, cik daudz viņš ziedotu mīlestības dēļ un kāds būtu tas iemesls, kas viņam liktu pamest skatuvi, par to šajā sarunā.

TVnet lasītājiem jau tagad ir iespēja ielūkoties gaidāmās intervijas fragmentos, kuros sev ierastā pozitīvā formā, ar humoru un pašironiju Lauris Reiniks atklāj daudz interesanta.

Gaidāmajā sarunā Lauris Reiniks, atceroties bērnības nedarbus, atklāj, ko darījis vecākiem par spīti.

Izrādās, Lauri esot interesējis jāšanas sports, bet vecāki nav laiduši viņu trenēties. Kad Laura vecāki ar kori aizbraukuši uz Vāciju, viņš izdomājis viltot vecāku zīmi.

Vecākiem atgriežoties, Lauris nostādījis viņus fakta priekšā, sakot: «Es eju pie zirgiem, un man sanāk!»

Kā mūziķis atklāj, tad iemesls esot bijis vecāku bailes par drošību, bet redzot, ka sanāk, viņi esot lepojušies ar dēlu. Laurim spilgti palicis atmiņā, ka pirmās un pēdējās jāšanas sacensības, kurās esot piedalījies un uzreiz arī guvis uzvaru, viņa vecāki palaiduši garām, bet vecmāmiņa gan esot bijusi klāt un redzējusi.

Taujāts par skatuves kurioziem, ko mūziķis dara, ja aizmirst vārdus uz skatuves, Lauris atsauc atmiņā kādu pusaudžu gadu koncertu Jelgavā, kurā dziedājis bērnu dziesmu par stārķi un aizmirsis nākamo rindiņu. Lai izietu no situācijas, mūziķis pārliecinoši pārgājis uz la-la-la tā, lai neviens nepamana. Taču arī nesen dziedātājam esot gadījies aizmirst vārdus uz skatuves. Kā viņš ar smaidu stāsta, tagad tādos brīžos viņam nākot smiekli, kurus nevarot apturēt. Visas savas neveiklās situācijas dzīvē un darbā Lauris cenšoties pārvērst par joku, un tad, kā dziedātājs atzīst, viņš piedod pats sev un arī skatītāji piedod.

Režisore Aija Strazdiņa, runājot par filmēšanām un darbiem kopā ar Lauri, atceras vairākus jautrus brīžus. Esot arī tādi, kuri paliek tikai savējo starpā. Bet vienu stāstu režisore atklāj - kā notikusi klipa filmēšana dziesmai «Es tev apmulsis». Ārā bijis vēls rudens vai agrs pavasaris, un klips filmēts Jūrmalā, Mārītes un Jāņa Kolu privātmājā. Filmēšanas laikā viņi esot izdomājuši, ka vajagot Lauri un āra baseinu vienā kadrā. Kamēr režisore ar operatoru esot diskutējuši par gaismām, par kadru, par to, cik adekvāti ir likt Laurim sēdēt aukstā baseinā, tikmēr mūziķis ielīdis baseinā un pamazām sācis kļūt zilgans no aukstuma. Kad diskusijas beigušās, Lauris esot nosalis tik zils, ka filmēt viņu tāpat nav bijis iespējams, tā ar humoru atceras Aija. Tā ir neliela daļiņa no pozitīvās un enerģijas piepildītās sarunas ar Lauri Reiniku.

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Lauri Reiniku 23. maijā plkst. 21.00 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu